Γιατί ορισμένες νοικοκυρές βάζουν πιπέρι στο πλυντήριο;;;

13:33 17/10/2019 - Πηγή: iPop

Πιπέρι στο πλυντήριο; Είναι το πιο περίεργο trend που έχουμε ακούσει ποτέ και πραγματικά δεν μπορούμε να βρούμε τον λόγο και την ουσία σε αυτό! Πολλές νοικοκυρές βάζουν ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι γιατί τα ρούχα ξεθωριάζουν στο πλυντήριο. Αλλά λειτουργεί αυτό το trick;

Αν έχεις ποτέ απελπιστεί καθώς τα ρούχα ξεθωριάζουν στο πλυντήριο, τότε ψάχνεις να βρεις τις πιο περίεργες τακτικές. Και πού τις βρίσκεις; Φυσικά, τις googlαρεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ότι γράφεται στο Διαδίκτυο πρέπει να το δοκιμάσεις

και πραγματικά λειτουργεί.

Κι αυτό είναι το πιο περίεργο tip που διαβάσαμε: Να βάζεις μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο. Προς έκπληξη όλων των συντακτών του iPop (είμαστε νοικοκυρές αλλά όχι και ειδικές στο πλύσιμο ρούχων), πολλοί άνθρωποι βάζουν ένα κουταλάκι πιπέρι στο πλυντήριο μαζί με κρύο νερό καθώς λένε πως αυτό εξαλείφει τα υπολείμματα από το απορρυπαντικό, κάτι που με τη σειρά του κάνει τα ρούχα να χάνουν σιγά-σιγά το ζωντανό χρώμα τους.

Οι ειδικοί τι λένε για αυτό; Fail! Αυτό το trick είναι μια αποτυχία και δεν υπάρχει κανένα νόημα, καθώς στην πραγματικότητα η τριβή, και όχι τα υπολείμματα σαπουνιού, μπορεί να προκαλέσει εξασθένιση του χρώματος.

Εκτός από το ότι είναι άσκοπο, τα ρούχα δεν έχουν ανάγκη από απολέπιση και θεωρητικά προσθέτοντας πιπέρι στο πλυντήριο μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Σε αντίθεση, τα υπολείμματα απορρυπαντικού προκύπτουν από την ακατάλληλη δοσολογία που βάζεις κάθε φορά που πλένεις τα ρούχα σου ή από το βρώμικο πλυντήριο! Και μπορεί πραγματικά να μην πλυθούν καλά τα ρούχα αλλά η λύση δεν βρίσκεται στο πιπέρι. Πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις δοσολογίες και φυσικά να πλένεις το πλυντήριό σου, ιδανικά μια φορά τον μήνα.

Πράγματα που δεν πλένουμε στο πλυντήριο ενώ θα έπρεπε!

Και για τα ρούχα που ξεθωριάζουν στο πλυντήριο;

Για να διατηρήσεις όσο περισσότερο μπορείς το χρώμα στα ρούχα με τις πλύσεις, ακολούθησε τις παρακάτω τακτικές:

Ταξινόμηση κατά χρώμα

Μπορεί οι χρωμοπαγίδες να σου έχουν λύσει τα χέρια αλλά είναι προτιμότερο να πλένεις τα λευκά με τα λευκά και τα μαύρα με τα μαύρα. Έτσι, θα αποτρέψεις τη γρήγορη εξασθένιση του χρώματος.

Γύρνα τα ρούχα ανάποδα

Πριν βάλεις τα ρούχα στο πλυντήριο, γύρισέ τα ανάποδα. Μπορεί να σου φαίνεται πιο χρονοβόρο, αλλά θα διατηρήσει ζωντανό το χρώμα για μεγαλύτερο διάστημα.

Χρησιμοποίησε κρύο νερό

Αυτό θα κάνει καλό και στα ρούχα και στο περιβάλλον! Και φυσικά, όταν θα τα βγάλεις να στεγνώσουν μην τα αφήνεις με τις ώρες στον ήλιο!

Διαβάστε επίσης:

Μυρίζουν άσχημα τα ρούχα που έβγαλες απ’ το πλυντήριο; Δες τι να κάνεις!

Photo: unsplash/Tina Bosse, unsplash/Victoria Strukovskaya

Το άρθρο Γιατί ορισμένες νοικοκυρές βάζουν πιπέρι στο πλυντήριο;;; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα