Φωλιά πατάτας με λίγες θερμίδες και υγιεινά υλικά!

14:58 17/10/2019 - Πηγή: iPop

Σήμερα φτιάχνουμε φωλιά πατάτας με λίγες θερμίδες, χωρίς γλουτένη και μια γέμιση που θα σε ικανοποιήσει!

Και καθώς έχουμε βαρεθεί διαρκώς να τρώμε τα ίδια και τα ίδια, αποφασίσαμε να φτιάξουμε φωλιά πατάτας με λαχανικά, μπαχαρικά και μυρωδικά και η γεύση απογειώθηκε.

Είσαι έτοιμος να μπεις στην κουζίνα;

Τι θα χρειαστείς;

Για τη ζύμη

1 κιλό πατάτες80 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη40 γραμμάρια καλαμποκάλευροαλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο (για γεύση)

Για το γέμισμα

250 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (περίπου 3 φλιτζάνια)1/2 κολοκυθάκι,
κομμένο σε κύβους1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 πιπεριά, κομμένη σε κύβους2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένοΑλάτι και πιπέρι για γεύσηΜείγμα μπαχαρικών: 1 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού, 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι κύμινο και 1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριούΠώς θα φτιάξεις τη φωλιά πατάτας;Συνταγή

Για τη ζύμη:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και βράζουμε σε νερό κι αλάτι για περίπου 20 λεπτά.Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και λιώνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας.

Για το γέμισμα

Κόβουμε τα λαχανικά, τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι.Σοτάρουμε για μερικά λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα των μπαχαρικών.Διαχωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη (περίπου 1/2 φλιτζάνι το κάθε ένα). Τα φτιάχνουμε σε μορφή μπάλας και στη μέση κάνουμε ένα «πηγάδι», δηλαδή κάνουμε χώρο για το μείγμα μας.Προσθέτουμε μισό κουταλάκι από το μείγμα και «σφραγίζουμε προσεκτικά τη φωλιά μας με λίγο περισσότερη ζύμη.Θερμαίνουμε περίπου 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις φωλιές μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.Θα είναι τραγανές στο εξωτερικό και μαλακές στο εσωτερικό.Απολαμβάνουμε!Διαβάστε επίσης:

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα χωρίς γλουτένη; Αλήθειες και μύθοι!

Photo: elavegan.com

Το άρθρο Φωλιά πατάτας με λίγες θερμίδες και υγιεινά υλικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα