Άτσμα ή αλλιώς Açma: Οι πιο αφράτες και γευστικές λιχουδιές της Τουρκίας για να απολαύσεις με τον καφέ σου

15:16 2/9/2022 - Πηγή: iPop

Τα γευστικά άτσμα, είναι τουρκικού στυλ «κουλουράκια» και αποτελούν μια από τις αγαπημένες λιχουδιές για πρωινό. Ειδικά με τον καφέ σου ή το τσάι σου, συνδυάζονται τέλεια! Σήμερα, λοιπόν, θα μάθεις να φτιάνεις άτσμα στην πιο αφράτη και γευστική εκδοχή τους! Ελπίζω να τα αγαπήσεις κι εσύ!

Η αυθεντική συνταγή για μαντί: Γνώρισε τις παραδοσιακές γεύσεις των ζυμαρικών της Τουρκίας

Άτσμα συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς7 γρ. μαγιά στιγμής½ φλιτζάνι
χλιαρό γάλα¼ φλιτζάνι χλιαρό νερό1 κ.γ. ζάχαρη½ φλιτζάνι ελαιόλαδο2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλασάρισμα:

1 αυγό, χτυπημένο1 κ.γ. σουσάμι

Ταούκ κιοκσού: Η παραδοσιακή συνταγή για το διάσημο γλυκό της Τουρκίας με την ιδιαίτερη γεύση

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 C.Ανακατεύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαγιά να διαλυθεί για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και το ελαιόλαδο στο μείγμα, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς.Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο (κοντά σε φούρνο ή σε ζεστό ντουλάπι που αερίζεται καλά) για 2 ώρες. Η ζύμη θα διπλασιαστεί σε όγκο.Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο, χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες. Ζύμωσε την κάθε μπάλα ξεχωριστά για να δημιουργήσεις «ρολά». Στη συνέχεια, ενώνουμε τις δύο άκρες μεταξύ τους.Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Αλείφουμε με το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι αν θέλουμε.Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 190 C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι τα άτσμα να αποκτήσουν ένα πλούσιο, χρυσαφί χρώμα.Τα σερβίρουμε ζεστά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άτσμα ή αλλιώς Açma: Οι πιο αφράτες και γευστικές λιχουδιές της Τουρκίας για να απολαύσεις με τον καφέ σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα