Αυτοί είναι οι πιο έξυπνοι φακοί επαφής – Η τεχνολογία του μέλλοντος που μετατρέπει τα μάτια σου σε «οθόνη» υπολογιστή

13:19 24/5/2022 - Πηγή: iPop

Χρειάστηκαν επτά ολόκληρα χρόνια για να φτάσει το Mojo Vision εκεί που είναι σήμερα: ο έξυπνος φακός επαφής του μέλλοντος. Φαντάσου να πρέπει να εκφωνήσεις μία ομιλία μπροστά σε κοινό, χωρίς να κοιτάζεις τις σημειώσεις σου, και απλά οι λέξεις να εμφανίζονται μπροστά στα μάτια σου, όπου κι αν κοιτάζεις. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που θα διαθέτουν στο μέλλον οι συγκεκριμένοι φακοί επαφής. 

Το όραμα είναι τεράστιο: ένας έξυπνος φακός επαφής που θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει

smartphone, smartwatches, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, ακόμη και ακουστικά εικονικής πραγματικότητας. 

Τα πρώτα υφάσματα που μπορούν να (κρυφ)ακούσουν είναι πραγματικότητα! Εσύ πώς θα τα χρησιμοποιούσες;

Αυτοί είναι οι έξυπνοι φακοί επαφής που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη

Επί του παρόντος, ο έξυπνος φακός επαφής Mojo διαθέτει:

Μια οθόνη MicroLED 14.000 pixel ανά ίντσα, η μικρότερη στον κόσμο με διάμετρο μόλις 0,5 χιλιοστών και η πυκνότερη με pixel μόλις 1,8 microns.Ραδιόφωνο εξαιρετικά χαμηλής καθυστέρησης 5 GH για ροή περιεχομένου AR.Επεξεργαστής ARM.Συνεχής παρακολούθηση των ματιών.Μαγνητόμετρα.Μπαταρίες φακών ιατρικής ποιότηταςΔιεπαφή χρήστη ελεγχόμενη από τα μάτια.

Ο φακός επαφής συνδέεται με ένα εξωτερικό χειριστήριο που μπορείς να φορέσεις σαν κολιέ, όπου γίνονται όλοι οι βαρείς υπολογισμοί. Χρησιμοποιεί ιδιόκτητο ραδιόφωνο 5 GHz επειδή το Bluetooth είναι πολύ αργό και έχει πολύ υψηλή καθυστέρηση. 

Όσον αφορά το οπτικό κομμάτι περιλαμβάνει ένα «νεανικό, μικροσκοπικό, αντίστροφο τηλεσκόπιο Cassegrain όπως το Hubble» ενσωματωμένο στον φακό. Το αποτέλεσμα είναι η παρακολούθηση ματιών που είναι 10 φορές βελτιωμένη σε σχέση με οτιδήποτε άλλο διαθέσιμο σήμερα, ενώ υποστηρίζει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας διεπαφής χρήστη ελεγχόμενη από τα μάτια.

«Βασικά, όλα έχουν να κάνουν με το να σου δώσουμε σούπερ δυνάμεις», δήλωσε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος του Mojo, Steven Sinclair στο podcast του TechFirst. 

Χρειάστηκε, όμως, αρκετός χρόνος για να εξελιχθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία και να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Το Mojo Vision ξεκίνησε το 2015 και έχει συγκεντρώσει οκτώ γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους 204 εκατομμυρίων δολαρίων. Στους επενδυτές περιλαμβάνονται το επιχειρηματικό ταμείο της Amazon, το ταμείο StartX του Stanford, η Motorola, η LG, η Khosla Ventures και οι επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών.

Παρόλα αυτά το brand δε θέλει να δεσμευτεί για ημερομηνία κυκλοφορίας, καθώς υπάρχει κανονισμός και δοκιμές του FDA που θα επηρεάσουν την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Τα επτά χρόνια οφείλονται απλώς στις προκλήσεις. Η οθόνη microLED έπρεπε να εφευρεθεί βασικά από την αρχή, όπως και το σύστημα ελέγχου και τα οπτικά που εστιάζουν το φως από την οθόνη στο πίσω μέρος του αμφιβληστροειδή σου. Σημασία είχε επίσης η κατασκευή ενός φακού που δεν κινείται.

Χρησιμοποίησε σωστά τους φακούς επαφής σου για να μην καταστρέψεις τα μάτια σου

Πώς φορτίζουν οι συγκριμένοι φακοί επαφής;

Η απάντησή είναι ότι φορτίζουν τη νύχτα, όπως ένα smartwatch, στη θήκη καθαρισμού/φόρτισης.

Eίναι σκληροί φακοί. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάθονται στον κερατοειδή χιτώνα, στο καθαρό μπροστινό μέρος του ματιού σου, αλλά στον σκληρό χιτώνα, στο ασπράδι των ματιών σου. Αυτό τους κάνει πιο άνετους, δηλώνει ο Mojo, επειδή ο κερατοειδής έχει πολλές νευρικές απολήξεις, αλλά το ασπράδι των ματιών σου όχι.

Άλλα πράγματα στα οποία εργάζεται ο Mojo είναι ο έλεγχος του δακρυϊκού υγρού στα μάτια σου ή η μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης ή ο έλεγχος για πρώιμη εμφάνιση γλαυκώματος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτοί είναι οι πιο έξυπνοι φακοί επαφής – Η τεχνολογία του μέλλοντος που μετατρέπει τα μάτια σου σε «οθόνη» υπολογιστή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοί,aftoi