Η τεχνική της ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης που θες να μάθεις και εσύ!

08:30 24/5/2022 - Πηγή: iPop

Ψάχνοντας τρόπους για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης… Πλέον υπάρχει πολλή πληροφορία για το πώς χτίζεται η αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν άπειρες τεχνικές και λίγο ή πολύ ο καθένας μπορεί να βρει δικές του τεχνικές. Μια από τις τεχνικές που μπορεί να δώσουν ένα μπουστ στην αυτοπεποίθησή σου είναι αυτή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σου.

Γιατί μπορεί να έχουμε ανασφάλεια

Η ανασφάλεια συμβαίνει σε όλους μας κατά καιρούς. Μερικές φορές, μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ακόμη και χρήσιμη, αφού μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και τα όποια κολλήματά μας και να αναπτυχθούμε ως άτομα. Συχνά

η ανασφάλεια μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα και το να έχουμε αυτοπεποίθηση όταν αισθανόμαστε ανασφάλεια αποδεικνύεται πολύ δύσκολη. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στα άτομα που μοιάζουν να είναι εξοπλισμένοι με τόνους αυτοπεποίθησης. Εκείνους που μπαίνουν σε ένα δωμάτιο και μοιάζουν λες τους ανήκει.

Η Lisa Bilyeu, μοιράστηκε τη στρατηγική της για να τονώσει αμέσως την αυτοπεποίθησής: Mια έξυπνη τεχνική που ονομάζεται “You’ve Got This”, η τεχνική της Ρουλέτας. Πάμε να δούμε την τεχνική με οδηγίες βήμα προς βήμα:

PexelsΗ τεχνική για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, που μπορεί να ταιριάζει σε σένα

Τεχνική ρουλέτας «You’ve Got This»: Πρόσθετε υποσυνείδητα μηνύματα στην ημέρα σου, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να επηρεάσεις τη νοοτροπία σου χωρίς να προσπαθήσεις σκόπιμα να κάνεις αλλαγές. Σκέψου το σαν έναν ύπουλο τρόπο για να αλλάξεις τη διάθεσή σου με την πάροδο του χρόνου. «Όλοι γνωρίζουμε ότι η υποσυνείδητη ανταλλαγή μηνυμάτων λειτουργεί, επομένως ας τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας», λέει η Bilyeu.

Ένας τρόπος για να δημιουργήσεις αυτά τα μηνύματα μέσα στη μέρα σου, είναι να κάνεις υπενθυμίσεις στο τηλέφωνό σου με θετικές επιβεβαιώσεις. Άνοιξε την εφαρμογή υπενθυμίσεων στο τηλέφωνό σου και δημιουργήστε μια νέα υπενθύμιση.
Πληκτρολόγησε κάτι του τύπου το «έχεις και αυτό» και κλείσε με το αγαπημένο σου emoji που σου φέρνει χαρά.
Επίλεξε μια τυχαία ώρα και πάτησε αποθήκευση.

Με αυτόν τον τρόπο, η επιβεβαίωσή σου έρχεται σε ξαφνικές και απροσδόκητες στιγμές. «Δεν ξέρω τι ώρα το έχω ρυθμίσει, απλώς πατάω αποθήκευση», λέει η Bilyeu. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι σε τυχαίες στιγμές για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα λαμβάνω μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό μου που θα λέει: «Το έχεις αυτό».

Ακούγεται αρκετά εύκολο. Αυτά τα μηνύματα θα χρησιμεύσουν ως μικρές υπενθυμίσεις για να διοχετεύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να ξεπεράσεις την αρνητική φωνή μέσα στο κεφάλι σου, ώστε να αισθάνεσαι λίγο καλύτερα μέχρι να φτάσεις σε ένα αγχωτικό γεγονός, όπως πχ τη δημόσια ομιλία.

Είτε επικεντρωθείς στο να ενισχυθείς και κάνεις κάτι που σε αγχώνει είτε απλά θέλεις να χτίσεις την εμπιστοσύνη στην καθημερινή σου ζωή, αυτό το παιχνίδι της Ρουλέτας «Το έχεις» μπορεί να είναι το επόμενο αγαπημένο σου εργαλείο. Τα υποσυνείδητα μηνύματα μπορούν να σε βοηθήσουν να στραφείς σε μια πιο θετική νοοτροπία και αυτή η στρατηγική χρησιμεύει ως ένας γρήγορος τρόπος για ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η τεχνική της ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης που θες να μάθεις και εσύ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα