Πώς θα συνδεθώ ξανά με τον πραγματικό μου εαυτό εάν νιώθω πώς έχω χάσει τον δρόμο μου;

10:31 24/5/2022 - Πηγή: iPop

Άραγε υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να αλλάξει τίποτα στον εαυτό του; Σίγουρα η αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού είναι υψίστης σημασίας αλλά ακόμη μεγαλύτερη δύναμη έχει η αναγνώριση των αδυναμιών μας και η προσπάθεια που καταβάλουμε για να επιτύχουμε την αλλαγή. Τι γίνεται όμως όταν γνωρίζεις ότι κάτι σου φταίει αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι; Τότε είναι που πρέπει να κάνεις αυτό που μοιάζει με επανεκκίνηση στις “εργοστασιακές σου ρυθμίσεις” και το βιβλίο “Καθημερινοί Νόμοι” είναι εδώ για να το επιτύχετε μαζί.

Βήμα – βήμα προς την εύρεση της αρχικής μας φύσης, του αρχικού μας σκοπού

Όλοι

μας ακολουθούμε συγκεκριμένα μοτίβα από την ημέρα που γεννιόμαστε και ενσωματώνουμε διάφορες πλάνες, οι οποίες διαμορφώνουν τον εαυτό μας βάζοντάς μας σε πλαίσια που στο μέλλον μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και στην καθημερινότητά μας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο συγγραφέας του βιβλίου Robert Greene:

“Το βιβλίο “Καθημερινοί Νόμοι” βάζει στο στόχαστρο τις διάφορες πλάνες που έχουμε απορροφήσει όλοι και σκοπεύει αντί γι’ αυτές να συντονίσει το μυαλό σας στα πιο βαθιά χαραγμένα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης και στον τρόπο που πραγματικά λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Ο στόχος του είναι να σας μεταμορφώσει σε έναν ριζοσπάστη ρεαλιστή, έτσι ώστε όταν τελειώσει το βιβλίο, εσείς να συνεχίσετε, από μόνοι σας, να βλέπετε τους ανθρώπους και τα γεγονότα μέσα από αυτόν τον φακό που αποσαφηνίζει και να γίνετε πιο ευαίσθητοι στους κινδύνους και στις ευκαιρίες του κοινωνικού περιβάλλοντός σας”.

Φυσικά αυτή είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει από την μία ημέρα στην άλλη. Και γι’ αυτό ο συγγραφέας έχει θέσει έναν πιο ρεαλιστικό στόχο για να οδηγήσει τους αναγνώστες του στην αυτογνωσία: Ένας χρόνος με καθημερινές μικρές συνειδητοποιήσεις είναι αρκετός για να πετύχεις την σύνδεση με τον πραγματικό σου εαυτό. Και πώς θα το κατορθώσεις αυτό; Μέσα από μικρούς καθημερινούς νόμους.

Χρειάστηκαν είκοσι πέντε χρόνια εντατικής έρευνας προκειμένου ο συγγραφέας να εντρυφήσει πάνω στα θέματα της δύναμης, της πειθούς, της στρατηγικής, της υπεροχής και της ανθρώπινης φύσης και να μπορέσει να διοχετεύσει το καταστάλαγμα όλων των μαθημάτων στα βιβλία του. Στις σελίδες που θα σε συντροφεύουν σε κάθε μέρα του έτους θα βρεις παραδείγματα βγαλμένα από την δική του ζωή αλλά και από τις ζωές άλλων, πολλές φορές ακόμα και διάσημων προσώπων και είναι πολύ πιθανό να δεις και τον εαυτό σου μέσα τους και τελικά να διδαχθείς κάτι πολύ σημαντικό για την ζωή με το νέο σου “εγώ”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα λήμματα των πρώτων τριών μηνών που έχουν ως στόχο να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από όλες τις εξωτερικές φωνές που σου λένε ποια διαδρομή να ακολουθήσεις στην καριέρα σου και αντί γι’ αυτό θα σε συνδέσουν με τη δική σου φωνή, με αυτό που σε κάνει μοναδικό, με τον σκοπό σου και το κάλεσμά σου στη ζωή. Από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί αυτή η σύνδεση, θα έχεις έναν οδηγό για όλες τις μετέπειτα αποφάσεις στην καριέρα σου.

PexelsΚαθημερινοί Νόμοι: Ποιος πραγματικά είναι ο κίνδυνος του εύκολου χρήματος

Για την ημέρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (24/5), οι “Καθημερινοί νόμοι” αγγίζουν ένα ζήτημα που πολλές φορές μπορεί να σου δημιουργήσει σημαντικά εμπόδια και πολλές φορές να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την ζωή σου. Πρόκειται για το θέμα του εύκολου χρήματος το οποίο μπορεί να αποτελέσει παγίδα και να σε οδηγήσει σε μονοπάτια που εξ’ ορισμού της ανθρώπινης φύσης σου δεν θα ήταν επιλογή σου. Ως παράδειγμα, ο συγγραφέας έθεσε έναν απατεώνα γνωστό ως “Κίτρινο παιδί” ο οποίος δελέαζε τους άπληστους με ευκαιρίες εύκολου πλουτισμού και στο τέλος φρόντιζε να παίρνει σημαντικό μέρος από τα κέρδη τους. Λαμβάνοντας υπόψιν την παραδειγματική αυτή ιστορία ο συγγραφές καταλήγει, όπως και σε κάθε καθημερινό κεφάλαιο, σε έναν νόμο – δίδαγμα για όλους:

“Να είστε καχύποπτοι με όποιον σας δελεάζει με κέρδη χωρίς κόπο. Τα σχέδια για γρήγορο πλουτισμό είναι απάτη. Το λαχείο στην πραγματικότητα είναι φόρος επί των μαθηματικά αναλφάβητων. Δεν υπάρχουν παραθυράκια για να αποκτήσετε δύναμη”.

Γενικότερα, στο βιβλίο, ο Μάιος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στους τοξικούς ανθρώπους και τις συγκεκαλυμμένες στρατηγικές εξουσίας που χρησιμοποιούν. Στόχος αυτού του κεφαλαίου είναι να σε βοηθήσει να εντοπίζεις τόσο τους ίδιους όσο και τα δικά σου τοξικά μοτίβα συμπεριφοράς για να μπορέσεις να απαλλαγείς εν συνεχεία από αυτά. Είναι ακόμη ένα βήμα για να επιτευχθεί η σύνδεση με τον βαθύτερο εαυτό σου που θα σε κάνει να βαδίσεις στην ζωή σου αφήνοντας τα ολόδικά σου χνάρια.

Το βιβλίο “Καθημερινοί νόμοι” του Robert Greene κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα συνδεθώ ξανά με τον πραγματικό μου εαυτό εάν νιώθω πώς έχω χάσει τον δρόμο μου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα