Turning Red & Mrs. Marvel: Οι νέες ταινίες της Disney μας μαθαίνουν τι σημαίνει συμπεριληπτικότητα

14:57 16/3/2022 - Πηγή: iPop

Οι δύο νέες ταινίες της Disney μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, ενώ παράλληλα διδάσκουν σε μικρούς και μεγάλους, ότι στην οθόνη τους μπορούν να βλέπουν κι άλλες εθνικότητες να πρωταγωνιστούν. Οι νέες ταινίες της Disney είναι μία επαφή με νέους πολιτισμούς που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ και καταρρίπτουν κάθε στερεότυπο που επικρατούσε μέχρι τώρα.

Το Mrs. Marvel

και το Turning Red ανοίγουν μία νέα εποχή για την συμπεριλιπτικότητα στις ταινίες των κινουμένων σχεδίων και μαθαίνουν στα παιδιά από μικρή ηλικία πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.

Ο Tom Hanks μεταμορφώθηκε σε Geppetto κι εμείς ανυπομονούμε να δούμε το live-action του Πινόκιο! – Η φωτογραφία που μας έκανε να νοσταλγήσουμε τα παιδικά μας χρόνια

Mrs. Marvel: Η πρώτη Πακιστανή υπερήρωας της Disney

Το 2013, η Marvel Comics παρουσίασε την Kamala Khan, μια Πακιστανική – Αμερικανίδα έφηβη από το New Jersey που λατρεύει την Carol Danvers, γνωστή και ως Captain Marvel. Μέχρι το 2014, η Kamala είχε υπεράνθρωπες ικανότητες, τη δική της σόλο σειρά και το δικό της παρατσούκλι υπερήρωα – Mrs Marvel – καθιστώντας την τον πρώτη μουσουλμάνα υπερήρωα σε κόμικ της Marvel.

Εννέα χρόνια μετά, η Kamala γράφει ιστορία για άλλη μια φορά στο «Ms. Marvel», η τελευταία σειρά της Disney Plus από τα Marvel Studios που έκανε το ντεμπούτο της με το πρώτο trailer της, την Τρίτη, 15/3. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουνίου.

Με το «Blinding Lights» του The Weeknd να ακούγεται, το trailer ξεκινά με την Kamala στο γραφείο του συμβούλου της στο γυμνάσιο, ενώ στην οθόνη εμφανίζονται συννεφάκια με σκέψεις, καρδιές και κέρατα διαβόλου. Η Kamala χαρακτηρίζεται ως το τυπικό σπασικλάκι υπερήρωα που ονειρεύεται την ημέρα, αλλά κάποια στιγμή αποκτά περίεργες δυνάμεις, όπως η ικανότητα να εκτοξεύει ενεργειακές εκρήξεις και να δημιουργεί λαμπερά σκαλοπατάκια για να περπατήσει στον αέρα. 

Μπορείς να δεις εδώ το trailer της Mrs. Marvel:

Ένα δάκρυ κύλησε! Η Disney δίνει ζωή στις «Αριστόγατες»! Μία ταινία που θα ξυπνήσει στιγμές από την παιδική μας ηλικία

Turning Red: Η ασιατική οικογένεια της Disney:

Η νέα ταινία της Disney «Turning Red», σε σκηνοθεσία Domee Shi, αφηγείται την ιστορία της Meilin, μια Κινέζα Καναδή 13χρονη, που μάχεται τα σκαμπανεβάσματα των αρχών της δεκαετίας του 2000 με τις φίλες της, προσπαθώντας να ευχαριστήσει τη μαμά της για όλα όσα της προσφέρει.

Η ιστορία της ενηλικίωσης της Meilin καταρρίπτει ορισμένα πολύ σημαντικά στερεότυπα, καθώς πρώτη φορά εμφανίζεται σε ταινία της Disney οικογένεια ασιατικής καταγωγής, ενώ παράλληλα θίγει το δύσκολο θέμα της εφηβείας, με την έμμηνο ρύση στα κορίτσια.

Δες εδώ το trailer του Turning Red:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Turning Red & Mrs. Marvel: Οι νέες ταινίες της Disney μας μαθαίνουν τι σημαίνει συμπεριληπτικότητα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Turning Red, Mrs,Marvel, Disney