«Τα παιδιά θα πληρώσουν το υψηλότερο τίμημα»: Η Angelina Jolie μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποκαλύπτει την μεγαλύτερη αλήθεια

11:33 16/3/2022 - Πηγή: iPop

Η Angelina Jolie μοιράζεται ένα μήνυμα γεμάτο αλήθειες σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένα μήνυμα που μιλάει για όλα αυτά που φοβόμαστε να ακούσουμε τόσες μέρες, αλλά πρέπει γιατί χρειάζεται να δώσουμε μεγάλη προσοχή.

Η ηθοποιός δημοσίευσε μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες στο Instagram της την Τρίτη, 15/3, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Η Angelina Jolie χρησιμοποιεί για
άλλη μία φορά το Instagram για καλό σκοπό

Το καρουζέλ των εικόνων ξεκινά με μια φωτογραφία ενός άνδρα και μιας γυναίκας που κρατούν τα παιδιά τους καθώς περιμένουν να διασχίσουν ένα ποτάμι αφού ξεφύγουν από το Ιρπίν της Ουκρανίας.

Η δεύτερη φωτογραφία είναι ενός έφηβου ξαπλωμένου σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου με τη μητέρα του κοντά, καθώς νοσηλευόταν για τα τραύματά του μετά από τη ρωσική επίθεση. Η τρίτη εικόνα δείχνει έναν νεαρό καρκινοπαθή να αγκαλιάζει έναν άνδρα στο υπόγειο μιας μονάδας θεραπείας που λειτουργεί ως καταφύγιο για βόμβες.

«Εκτός από τα εκατομμύρια ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τα σύνορα της Ουκρανίας, σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίζονται εντός της χώρας τους, πολλοί παγιδευμένοι από τις μάχες, δεν έχουν πρόσβαση σε βοήθεια και βρίσκονται σε άμεσο φυσικό κίνδυνο», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης. «Αν δεν τελειώσει ο πόλεμος τα παιδιά θα πληρώσουν το υψηλότερο τίμημα – σε τραύματα, χαμένες παιδικές ηλικίες και κατεστραμμένες ζωές».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Η Angelina Jolie έκλεισε τη δημοσίευσή της κάνοντας έκκληση στους θαυμαστές της να «μάθουν περισσότερα» για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κοινοποιώντας τη σελίδα @refugees στο Instagram.

Η σταρ των Eternals, η οποία υπηρετεί επίσης ως Ειδικός Απεσταλμένος για την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «προσεύχεται για τους ανθρώπους στην Ουκρανία».

Μοιράστηκε ότι «προσπαθώ με τους συναδέλφους μου @refugees, να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή».

«Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια», είπε η Jolie. «Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτής της στιγμής – για τον λαό της Ουκρανίας και για το διεθνές κράτος δικαίου – δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί».

Μοιράστηκε επίσης έναν σύνδεσμο με τη δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η οποία έγραφε: «Ανησυχούμε σοβαρά για την ταχεία επιδείνωση της κατάστασης και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική δράση στην Ουκρανία».

UNICEF/UN0599215/Nicodim

«Οι ανθρωπιστικές συνέπειες στον άμαχο πληθυσμό θα είναι καταστροφικές», συνέχισε. «Δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο, αλλά αμέτρητες ζωές θα διαλυθούν».

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται αφού οι δυνάμεις τους εξαπέλυσαν μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Οι λεπτομέρειες των μαχών αλλάζουν μέρα με τη μέρα, αλλά εκατοντάδες πολίτες έχουν ήδη αναφερθεί ως νεκροί ή τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν επίσης τραπεί σε φυγή.

Η εισβολή, με εντολή του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, έχει προκαλέσει καταδίκη σε όλο τον κόσμο και ολοένα και πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Τα παιδιά θα πληρώσουν το υψηλότερο τίμημα»: Η Angelina Jolie μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποκαλύπτει την μεγαλύτερη αλήθεια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Angelina Jolie, Ουκρανία,Angelina Jolie, oukrania