Πώς κατάφερε η Ursula Burns να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα CEO κρατώντας τις ισορροπίες ανάμεσα σε παιδιά και δουλειά;

19:10 15/3/2022 - Πηγή: iPop

H πρώτη μαύρη γυναίκα CEO, Ursula Burns, σε εταιρεία που είναι στο Fortunes 500. Μίλησε για το πώς η μειοψηφία θα μπορούσε να γίνει πλεονέκτημα καριέρας αλλά και πώς κατάφερε να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και την ανατροφή των παιδιών.

Ursula Burns: H πρώτη μαύρη γυναίκα CEO

H Xerox η εταιρεία

που η Ursula Burns έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος, είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος γνωστή και για το κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει τον πελάτη. Σε όλα τα βιβλία βελτίωσης στοχευμένα στην επιχειρηματικότητα, θα βρεις μέσα το παράδειγμα της, οπότε η επιλογή της Burns είναι κάτι που θεωρώ πολύ φυσιολογικό.

Πώς αντιμετώπισε η Burns τις προκλήσεις των δύο εξίσου απαιτητικών ρόλων που έχει αναλάβει; Και το τιμόνι μιας πολυεθνικής αλλά και την οικογένειά της; Πολλές εργαζόμενες μητέρες δυσκολεύονται να εξισορροπήσουν καριέρα και οικογένεια.

Όμως, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Xerox, Ursula Burns – η οποία έγινε η πρώτη Μαύρη Διευθύνουσα Σύμβουλος μιας εταιρείας Fortune 500 το 2009, λέει ότι βασίστηκε στον αείμνηστο σύζυγό της Lloyd Bean για να βοηθήσει στη φροντίδα των δύο παιδιών τους, χάνοντας δραστηριότητες για τη δουλειά ενώ ανέβαινε την καριέρα της. Και πιστώνει την επαγγελματική της επιτυχία σε αυτήν τη στρατηγική.

Θα έπρεπε να αναθέσει και σε κάποιους άλλους να πάνε σε όλα τα παιχνίδια των παιδιών της, αν ήθελε να γίνει CEO. Αυτή η νοοτροπία, λέει η Burns, μερικές φορές προκαλούσε αρνητικά σχόλια από άλλους γονείς, αλλά λειτούργησε για εκείνη. Ακόμη και όταν παρακολούθησε έναν αγώνα, λέει, δεν έβλεπε «κάθε δευτερόλεπτό» του. Αντίθετα, χρησιμοποίησε το χρόνο για να χαλαρώσει και να λύσει ένα σταυρόλεξο.

Freepik

«Δεν ήμουν μητέρα ελικόπτερο», λέει. «;Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω».

Το 2009, η Burns διορίστηκε επίσης από τον Πρόεδρο Barack Obama για να βοηθήσει στην ηγεσία του Εθνικού προγράμματος STEM του Λευκού Οίκου, το οποίο ενθαρρύνει τους μαθητές να ακολουθήσουν σταδιοδρομίες που σχετίζονται με το STEM. Αργότερα διορίστηκε αντιπρόεδρος του President’s Export Council, έναν ρόλο που είχε από το 2015 έως το 2016. Το Forbes την κατέταξε ως την 22η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι έχασε τις δραστηριότητες μετά το σχολείο, η Burns λέει ότι μεγάλωσε δύο «απίστευτα καλά παιδιά». Ταυτόχρονα, η επαγγελματική της άνοδος κινήθηκε τόσο γρήγορα που μερικές φορές την έκανε να αισθάνεται απούσα από την καθημερινή ζωή, κάτι που αποτελεί τη μόνη της λύπη, ότι δηλαδή δεν ήταν παρούσα σε αυτές τις καθημερινές κινήσεις, από το γραφείο στο σπίτι της.

Γιατί οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες γυναίκες Leaders

Οι τρεις στρατηγικές που την βοήθησαν να γίνει Διευθύνουσα Σύμβουλος:

«Το να είσαι μειοψηφία… αποδείχθηκε πλεονέκτημα»

Το Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες για το 2021, η κορυφή μας εξηγεί πολλά

Δούλεψα πολύ σκληρά. Διάλεξα μια καριέρα που ήταν τέλεια για μένα. Ήταν πολύ αναλυτικό, και μπορούσες να το διαχειριστείς ούσα μόνη επειδή δούλευα μόνη μου πάνω στα προβλήματα.Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί και χρειαζόταν κάποιον, ήμουν αυτή που έλεγα πάντα ναι. Δεν διαπραγματεύτηκα τίποτα εκ των προτέρων. Έλεγα απλώς: «Τι πρέπει να κάνεις;»Ήμουν μειοψηφία. Το να είσαι η μειοψηφία όταν έχεις λίγη αυτοπεποίθηση και ξέρεις για τι πράγμα μιλάς, αποδείχθηκε ότι ήταν περισσότερο πλεονέκτημα παρά μειονέκτημα, τουλάχιστον στα πρώτα κομμάτια της καριέρας μου.

Αν σήκωνα το χέρι μου σε οποιαδήποτε συνάντηση, σχεδόν σίγουρα θα ακουγόμουν. Αν είχα μια ιδέα, ο κόσμος θα με άκουγε. Μπορεί να μην το καταλαβαίναν πάντα ή να συμφωνούσαν, αλλά το να είσαι μειοψηφία αποδείχθηκε τουλάχιστον, στη Xerox, πλεονέκτημα.

Η ζωή σαν κομμάτι του Fortune 500

Ως η πρώτη μαύρη γυναίκα διευθύνων σύμβουλος του Fortune: «Δεν ήξερα σχεδόν τα μισά από αυτά που χρειαζόμουν για να διευθύνω μια εταιρεία. Ως εκ τούτου, χρειαζόμουν μια ομάδα ειδικών μαζί μου»

Όταν έχεις μια ομάδα ανθρώπων μαζί σου, μπορείς να φτιάξεις έναν τέλειο άνθρωπο. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Απλώς δεν λειτουργεί. Και αυτό μπορεί να είναι θέμα φύλου, αλλά δεν είχα πρόβλημα να ζητήσω βοήθεια. Ήθελα ανατροφοδότηση και ήθελα να δώσω σχόλια. Αν είναι καλό, πες μου ότι είναι καλό. Αλλά αν δεν είναι καλό, πες μου για να το φτιάξω.

Εκατομμυριούχοι κάτω από τα 30-Πώς μπορείς να το πετύχεις και εσύ;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς κατάφερε η Ursula Burns να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα CEO κρατώντας τις ισορροπίες ανάμεσα σε παιδιά και δουλειά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Ursula Burns, CEO,pos, Ursula Burns, CEO