Squats: Οι λόγοι που πρέπει να τα κάνουμε καθημερινά

19:07 28/10/2019 - Πηγή: iPop

Τα squats ή καθίσματα όπως τα αποκαλούμε εμείς συχνά αναφέρονται και ως ο βασιλιάς των ασκήσεων. Τελικά, όμως, είναι τόσο καλά όσο λένε; Εμείς, συγκεντρώσαμε τα οφέλη των squats για το σώμα και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε να τα κάνουμε καθημερινά!

Τα οφέλη των squats ξεκινάνε απ’ το γεγονός ότι μπορούμε να τα κάνουμε οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Δεν χρειάζονται κανέναν εξοπλισμό και μπορείς να αφιερώσεις έστω και 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου για να κάνεις αυτή την άσκηση που θα τονώσει όλο σου το σώμα.

Ακόμη κι όταν είσαι στο γραφείο, μπορείς να σηκωθείς στο διάλειμμα

σου και να κάνεις μερικά καθίσματα επιτόπου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να «ξεπιαστείς», να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου και να κάψεις τις θερμίδες μετά το μεσημεριανό σου.

Ποια είναι τα οφέλη των squats;Γυμνάζουν τους κοιλιακούς

Περίμενες εμάς να σου πούμε ότι τα καθίσματα είναι η καλύτερη άσκηση για τα πόδια; Φυσικά και όχι. Γι’ αυτό και εμείς σου λέμε ποια άλλα μέρη του σώματος επίσης γυμνάζουν αποτελεσματικά. Όταν κάνουμε σωστά τα καθίσματα, αυτά γυμνάζουν πολλούς περισσότερους μυς απ’ ότι φαντάζεσαι. Και για να τα κάνεις σωστά, θα πρέπει να σφίγγεις την κοιλιά σου, τους γλουτούς και να κρατάς σταθερά τα πόδια στο έδαφος. Με αυτό τον τρόπο, γυμνάζεις κοιλιακούς, γλουτούς και πόδια.

Καίνε θερμίδες

Συχνά θεωρούμε ότι τα καθίσματα είναι κατάλληλα μόνο για ενδυνάμωση και έτσι δεν καίνε τόσες θερμίδες όσες θα θέλαμε. Παρόλα αυτά, όσο περισσότερο ενεργοποιούμε τους μυς του σώματός μας, τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε. Για την ακρίβεια, στα καθίσματα ενεργοποιούμε τους τετρακέφαλους, τα ισχία και τους γλουτούς.

Unsplash/Benjamin KlaverΒελτιώνουν τη στάση του σώματος

Τα καθίσματα είναι η ιδανική άσκηση για εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός τους, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν καλό και στην πλάτη. Πώς γίνεται αυτό; Ο λόγος είναι ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης προσπαθούμε να κρατήσουμε ίσια την πλάτη και τους ώμους μας χαμηλά.

Πώς κάνουμε squats σωστά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα καθίσματα θα πρέπει να γίνονται στα πρώτα λεπτά μιας προπόνησης, ακριβώς μετά το ζέσταμα, ενώ θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 3-4 σετ και 10-12 επαναλήψεις καθισμάτων για να δεις άμεσα τα αποτελέσματα που θέλεις.

Διάβασε ακόμη:

5+1 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ

Unsplash/Meghan Holmes

Το άρθρο Squats: Οι λόγοι που πρέπει να τα κάνουμε καθημερινά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα