Τα χειρότερα πράγματα που κάνεις στα social media και σε κάνουν unfollow

13:50 28/10/2019 - Πηγή: iPop

Οι κανόνες στα social media υπάρχουν… ασχέτως που δεν τους ακολουθούν όλοι. Κι αν δεν τους ακολουθείς, τότε ίσως είναι ο λόγος που σε κάνουν unfollow, unfriend ή ακόμη και block!

Οι κανόνες στα social media πρέπει να ακολουθούνται και σύμφωνα με έρευνα απ’ το Influence.co, υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουν ορισμένοι χρήστες και μας ενοχλούν ή μας προκαλούν και μας οδηγούν στο να τους κάνουμε unfollow,

delete ακόμη και block!

Ορισμένοι κανόνες επιβάλλονται απ’ τις ίδιες τις πλατφόρμες ώστε να ελέγχουν μ’ έναν τρόπο το περιεχόμενο που ανεβαίνει ώστε να μην προσβάλλει κανέναν.

Έχεις φτάσει ποτέ στο σημείο να διαγράψεις κάποιον διαδικτυακό σου φίλο επειδή κάτι σε ενόχλησε; Και για σκέψου… τι ήταν αυτό που σε ενόχλησε;;

Photo: Andrik Langfield/ Unsplash

Ποια είναι τα χειρότερα πράγμα που κάνουν οι χρήστες στα social media;

Σύμφωνα με την έρευνα απ’ το Influence.co, περίπου το 91% των χρηστών απάντησε πως το bullying στα σχόλια είναι η πιο ακατάλληλη συμπεριφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, το 89% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί απαράδεκτο το ρατσιστικό περιεχόμενο, το 88% ενοχλείται ιδιαίτερα απ’ τη δημιουργία και διάδοση fake news, τα επιθετικά σχόλια από ανώνυμος χρήστες ενοχλούν το 78% και οι υπερβολικές πληροφορίες για τη ζωή κάποιου ενοχλεί το 77% των ερωτηθέντων.

Το πιο τοξικό πράγμα στα social media δεν είναι αυτό που νομίζεις!

Αυτό που προκαλεί επίσης, το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ το να ποστάρεις τη γνώμη σου για την πολιτική, θεωρείται «ακατάλληλο» για το 20% των συμμετεχόντων στην έρευνα, τα πολιτικά σχόλια και το ανάλογο περιεχόμενο είναι ο κορυφαίος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είχαν επιλέξει να διακόψουν τη διαδικτυακή σχέση με κάποιον άλλον (βλέπε… unfollow, unfriend, block)!

Ασφαλώς, το πολιτικό περιεχόμενο από μόνο του δεν είναι ακατάλληλο, καθώς μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον, να είναι ενημερωτικό ή να προάγει τον υγιή διάλογο, αλλά στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να γίνει μια προβληματική συμπεριφορά για τους άλλους χρήστες.

Photo: unsplash/Jonathan KemperΤι άλλο μισούν οι άνθρωποι να βλέπουν online;

Το 64% θεωρεί… ασυγχώρητο κάποιος να ανεβάζει μια φωτογραφία με εκείνους, χωρίς να ρωτά ενώ το 48% δεν θέλουν να γίνονται tagged σε μια φωτογραφία χωρίς την άδειά τους.

Κι ενώ αυτά είναι ενοχλητικά, μόλις ένας στους δέκα ανέφερε πως έχει «διαγράψει» κάποιον απ’ τα social media επειδή ανήρτησε περιεχόμενο με εκείνους χωρίς την άδειά τους.

Εσύ πόσα απ’ τα παραπάνω κάνεις;

Να θυμάσαι πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τους δικούς τους κανόνες και πριν κάνεις μια ανάρτηση ή ένα σχόλιο να σκέφτεσαι πως θα το δουν και θα το διαβάσουν άνθρωποι και να είσαι διπλά προσεκτικός!

Διαβάστε επίσης:

Το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί είναι να πιάνεις το κινητό στο χέρι;

Photo: unsplash/Prateek Katyal

Το άρθρο Τα χειρότερα πράγματα που κάνεις στα social media και σε κάνουν unfollow εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα