Το κόλπο για να επιλέξεις τη σκιά που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σου!

17:38 28/10/2019 - Πηγή: iPop
Πώς θα βρεις τη σκιά που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σου; Με αυτό το κόλπο που θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και θα απλοποιήσει κατά πολύ τον χρόνο που σπαταλάς για το μακιγιάζ σου.

Το κόλπο για να επιλέξεις τη σκιά ματιών δεν θα το βρεις σε κανένα tutorial στο YouTube, αλλά σε μια απλή πρακτική που θα σου θυμίσει κάτι απ’ την παιδική σου ηλικία.

Εγώ για παράδειγμα έχω καφέ μάτια και για χρόνια θεωρούσα εσφαλμένα ότι οι μόνες αποχρώσεις που μπορώ να επιλέξω είναι οι ουδέτερες, οι καφέ, οι μπεζ

και στους τόνους του χρυσού.

Παράλληλα, όσες έχουν πράσινα ή μπλε μάτια, μπορεί να σκέφτονται ότι οι σκούρες αποχρώσεις αναδεικνύουν περισσότερο το βλέμμα τους απ’ ότι οι παλ.

Unsplash/yunona uritsky

Κι όλες φαίνεται ότι κάνουμε λάθος, καθώς οι ειδικοί αναφέρουν ότι το κόλπο για να επιλέξεις τη σκιά ματιών που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σου βρίσκεται σε μια χρωματική παλέτα (ναι, σαν κι αυτή που χρησιμοποιείς όταν προσπαθείς να αποφασίσεις σε τι χρώμα θα βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου).

Τι σημαίνει αυτό; Παίρνεις τη παλέτα χρωμάτων στα χέρια σου, εντοπίζεις σε αυτή το χρώμα των ματιών σου ή τουλάχιστον αυτό που το πλησιάζει και βλέπεις τα αντίθετα χρώματα κοντά του, τα οποία είναι κι αυτά που πρέπει να επιλέξεις για τη σκιά ή το μολύβι των ματιών σου, καθώς η αντίθεση είναι αυτή που θα αναδείξει το βλέμμα σου.

Φυσικά, σε μια παλέτα χρωμάτων είναι δύσκολο να βρεις το ακριβές χρώμα των ματιών σου, γι’ αυτό ψάξε να βρεις αυτό που περισσότερο του μοιάζει.

Όσες έχουν καφέ μάτια, μπορούν πλέον να επιλέγουν πορτοκαλί αποχρώσεις, οι οποίες αξίζει να αναφέρουμε ότι ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα χρώματα ματιών, ακόμη και των πράσινων και μπλε. Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις και ότι τελικά το χρυσό και το κεραμιδί ταιριάζουν με το καφέ χρώμα στα μάτια.

Για όσες έχουν μπλε μάτια, παρόλο που το μαύρο και το ασημί είναι αλάνθαστα, σύμφωνα με τη χρωματική παλέτα και τη θεωρία των αντιθέσεων, οι αποχρώσεις του ροζ και του πορτοκαλί είναι επίσης μια έξυπνη επιλογή.

Διάβασε ακόμη:

Σίγουρα ξεβάφεις τα μάτια σου λάθος τόσα χρόνια!

Photo: Unsplash/The Digital Marketing Collaboration

Το άρθρο Το κόλπο για να επιλέξεις τη σκιά που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το κόλπο για να επιλέξεις τη σκιά που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σου!,