Φθινοπωρινές αλλεργίες και σκύλος: Πώς θα τις καταλάβεις

15:40 28/10/2019 - Πηγή: iPop

Νόμιζες ότι έφυγε η Άνοιξη και το Καλοκαίρι και ότι μαζί τους θα έφευγαν και οι αλλεργίες του σκύλου σου; Κι όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτό σήμερα ανοίγουμε το κεφάλαιο φθινοπωρινές αλλεργίες και σκύλος.

Παρόλο που είναι γεγονός ότι όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν μειώνονται και οι αλλεργίες, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε. Τα φύλλα και τα λουλούδια πέφτουν απ’ τα δέντρα, αλλά η γύρη «πετάει» στον

αέρα, που σημαίνει ότι τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας μπορεί να αυξάνονται στους σκύλους που έχουν αλλεργία.

Η ατοπική δερματίτιδα, είναι μια νόσος που εκδηλώνεται όταν αλλεργιογόνα προκαλούν αλλεργική αντίδραση στον σκύλο. Τα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα συνήθως εισπνέονται, καταπίνονται ή έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

Αντίθετα με τους ανθρώπους, στους οποίους η αλλεργία στη γύρη των φυτών εκδηλώνεται με αναπνευστικά συμπτώματα όπως δύσπνοια, στα σκυλιά και τις γάτες οι ίδιες αλλεργίες εκδηλώνονται στο δέρμα.

Τα σκυλιά και οι γάτες που υποφέρουν από ατοπική δερματίτιδα, είναι επίσης πιθανό στη συνέχεια να εμφανίσουν μια δευτερογενή βακτηριακή λοίμωξη που ονομάζεται πυόδερμα και μπορεί να προκληθεί στην επιφάνεια του δέρματος.

Unsplash/Andreas Wagner

Τα σκυλιά, εκδηλώνουν συνήθως τα συμπτώματα της αλλεργίας με εξανθήματα και έντονη φαγούρα στην κοιλιακή χώρα και στο εσωτερικό των μηρών τους. Συχνά, τα ίδια εξανθήματα μπορούν να εξαπλωθούν και στην πλάτη τους, ενώ οι γάτες απ’ την άλλη πλευρά, μπορούν να εκδηλώσουν τα συμπτώματα αλλεργίας σχεδόν σε όλο τους το σώμα.

Συνήθως, τα κατοικίδια θα προσπαθήσουν να γλείφουν ή να ξύνουν αυτές τις περιοχές, καθώς θα νιώθουν έντονα την ενόχληση. Μάλιστα, εάν δεν ακολουθήσουν άμεσα μια συγκεκριμένη θεραπεία, μπορεί να αυτοτραυματιστούν και να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα απ’ τα αρχικά συμπτώματα.

Είναι δυνατή η πρόληψη για τις φθινοπωρινές αλλεργίες;

Οι φθινοπωρινές αλλεργίες και ο σκύλος σου δεν θα κάνουν καλή παρέα, αλλά το να μην τον βγάζεις βόλτα στην εξοχή για να τον κρατάς στο σπίτι σου που είναι ασφαλής, δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα.

Εναλλακτικά, αναλόγως και της σοβαρότητας και της συχνότητας των συμπτωμάτων, οι αλλεργίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω θεραπειών, ειδικών λουτρών, συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα με Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βοήθεια από μέρους σου για να αντιμετωπίσει ο σκύλος σου τους φόβους και το άγχος του.

Διάβασε ακόμη:

Τι είναι η θυλακίτιδα σκύλου και ποια τα συμπτώματά της;

Photo: Unsplash/Tanner Vines

Το άρθρο Φθινοπωρινές αλλεργίες και σκύλος: Πώς θα τις καταλάβεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φθινοπωρινές, Πώς,fthinoporines, pos