7 φυσικοί τρόποι να νικήσεις τον καύσωνα αυτό το καλοκαίρι

14:20 15/7/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι λατρεύουμε το καλοκαίρι αλλά η ζέστη πολλές φορές γίνεται ανυπόφοροι. Τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι ο καύσωνας μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο σώμα και την διάθεση μας και να μην μας επιτρέπει να χαρούμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Εμείς σου βρήκαμε πώς να μην ζεσταίνεσαι το καλοκαίρι με 7 απλά βήματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά.

Πώς να μην ζεσταίνεσαι το καλοκαίρι

Χρησιμοποίησε ένα δροσιστικό spray

Μπορείς

να βάλεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξή σου ένα spray με νερό με το οποίο θα ψεκάζεις το πρόσωπο και το σώμα σου όταν θα θες να δροσιστείς. Επιπλέον, οι ειδικοί συμβουλεύουν να ψεκάζεις με κρύο νερό την περιοχή των καρπών σου από όπου περνά το αίμα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του σώματός σου να μειώνεται.

Ο ύπνος με τον ανεμιστήρα ανοιχτό βλάπτει την υγεία σου κι αυτοί είναι οι λόγοι- Bonus 3 τρόποι για να μην σκάσεις απ’ τη ζέστη το βράδυ

Κλείσε τον υπολογιστή σου

Εάν απομακρύνεσαι συχνά από τον υπολογιστή σου καλό θa ήταν να τον θέτεις σε “sleep mode” ώστε να εκπέμπει λιγότερη θερμότητα. Επιπλέον, απόφυγε να τοποθετείς επάνω σου τον φορητό υπολογιστή γιατί είναι κάτι που θα σε ζεστάνει πολύ. Και φυσικά, στο τέλος της ημέρας φρόντισε να τον κλείνεις για να μην υπερθερμαίνει τον χώρο σου.

Φόρεσε αέρινα και βαμβακερά υφάσματα

Τα στενά και σκούρα ρούχα μπορεί να σε κάνουν να ιδρώσεις πιο εύκολα. Εκτός αυτού, τα σκούρα χρώματα απορροφούν περισσότερο φως κάνοντάς σε να ζεσταίνεσαι περισσότερο. Εάν θέλεις να διατηρήσεις την θερμοκρασία του σώματος σου χαμηλά και να αποφύγεις την υπερβολική εφίδρωση, επίλεξε αέρινα, ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα.

Περπάτα ξυπόλυτος

Ο Donald R. Bohay, μέλος της Αμερικανικής Ορθοπεδικής Εταιρείας, συμβουλεύει: “Όταν περπατάμε ξυπόλυτοι ο ιδρώτας που συγκεντρώνεται στα πόδια μας εξατμίζεται και η θερμοκρασία του αίματος μειώνεται. Έπειτα, τα αιμοφόρα αγγεία διαχέουν το αίμα αυτό στο υπόλοιπο σώμα διατηρώντας το δροσερό.” Εάν, λοιπόν, το περιβάλλον που βρίσκεσαι στο επιτρέπει μπορείς να αποχωριστείς τα παπούτσια σου για λίγο και να συνδεθείς άμεσα με τη γη.

Freepik

Δoκίμασε κάτι καυτερό

Όπως ήδη ξέρουν οι άνθρωποι που ζουν σε ζεστό κλίμα, όπως εκείνο του Μεξικού και της Ινδίας, η κατανάλωση καυτερών φαγητών μπορεί να μας δροσίσει. Για παράδειγμα, οι πιπεριές τσίλι περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που μας βοηθά τον ιδρώτα που δημιουργείται να εξατμιστεί πιο εύκολα κάνοντάς σε να νιώσεις περισσότερη ανακούφιση.

Επίλεξε φρούτα και λαχανικά

Ο λόγος που το καλοκαίρι προτιμάμε μια σαλάτα για γεύμα είναι γιατί το πεπτικό μας σύστημα την αφομοιώνει πιο εύκολα από ότι για παράδειγμα ένα λιπαρό μπέργκερ το οποίο θα μας βαρύνει και θα μας κάνει να νιώθουμε πιο υποτονικοί μέσα στην ζέστη. Αντ’ αυτού, προτίμησε φρούτα και λαχανικά τα οποία περιέχουν πολύ νερό και σε κρατούν ενυδατωμένο τις μέρες του καύσωνα.

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα;

Κλείσε το φούρνο

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απόφυγε να χρησιμοποιείς τον φούρνο σου και επίλεξε τα μάτια τις κουζίνας, το μπάρμπεκιου ή τον φούρνο μικροκυμάτων. Ο φούρνος είναι μια συσκευή που εκπέμπει πολλή θερμότητα και θα κάνει την ζέστη στο σπίτι ανυπόφορη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 φυσικοί τρόποι να νικήσεις τον καύσωνα αυτό το καλοκαίρι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα