Σπάνε ρεκόρ οι συμμετοχές από την κοινότητα LGBTQ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

13:45 15/7/2021 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον 135 αθλητές που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα, η οποία αποτελείται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ, queer και nonbinary κατευθύνονται στο Τόκιο για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό που συμμετείχαν στους αγώνες του Ρίο του 2016. Οι LGBTQ αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

περνάνε ένα όμορφο μηνυμα.

Unsplash

Ο αριθμός των αθλητών LGBTQ που έχουν δηλώσει δημόσια την σεξουαλικότητά τους στο Τόκιο είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των αθλητών που έχουν συμμετάσχει σε όλους τους προηγούμενους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε συνδυασμό.

Η μαζική αύξηση του αριθμού των αθλητών που απεικονίζονται αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη αποδοχή των LGBTQ ατόμων στον αθλητισμό και την κοινωνία. Η άνοδος των κοινωνικών μέσων, ειδικά το Instagram, έδωσε στους αθλητές ένα Μέσο όπου μπορούν να ζήσουν ανοιχτά τη ζωή τους και να ταυτιστούν απευθείας με τους οπαδούς τους.

«Ο αγώνας στους Ολυμπιακούς ως ανοιχτά γκέι αθλητής είναι καταπληκτικός», δήλωσε ο Καναδός κολυμβητής Markus Thormeyer στο Outsports. Ο Thormeyer δεν είχε κάνει coming out όταν αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και ανακοίνωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος σε ένα άρθρο για το Outsports το 2020.

Το να είμαι σε θέση να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο ως ο πιο αυθεντικός μου εαυτός στα μεγαλύτερα διεθνή αθλητικά παιχνίδια δείχνει πόσο έχουμε εξελιχθεί στην αθλητική κοινότητα πλησιάζοντας στην αποδοχή και την ένταξη όλων στον αθλητισμό. Ελπίζω ότι αγωνιζόμενος σε αυτούς τους αγώνες μπορώ να δείξω στην κοινότητα LGBTQ ότι ανήκουμε και μπορούμε να πετύχουμε ό, τι θέλουμε

Unsplash

Φέτος, τουλάχιστον 25 διαφορετικές χώρες θα εκπροσωπούνται από τουλάχιστον έναν LGBTQ αθλητή σε 26 αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων trans Olympians.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τους περισσότερους LGBTQ+ αθλητές σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με πάνω από 30 συμμετοχές, που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο όλων των LGBTQ+ συμμετεχόντων στη λίστα. Την ομάδα των ΗΠΑ ακολουθούν στον αριθμό των LGBTQ αθλητών που έχουν δηλώσει δημόσια την σεξουαλικότητα τους από τη Βρετανία με 15 αθλητές, την Ολλανδία με 13, τον Καναδά με 12, τη Νέα Ζηλανδία με 9, την Αυστραλία με 9 και τη Βραζιλία με 7.

Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν αθλητές που έχουν προπονηθεί και ταξιδεύουν στο Τόκιο με την ομάδα τους. Οι γυναίκες στη λίστα ξεπερνούν τους άνδρες με αναλογία 8-1, με το γυναικείο ποδόσφαιρο να ανεβάζει τα νούμερα με περισσότερες από 30 παίκτριες.

Οι LGBTQ αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η συμμετοχή ενός αριθμού που σπάει ρεκόρ είναι πράγματι ενθαρρυντικό για την εξέλιξη της αθλητικής κοινότητας. Θα ήταν ωραίο να φτάσουμε σε ένα σημείο που αυτό να μην αποτελεί θέμα συζήτησης επειδή θα θεωρείται πλέον κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Οι αθλητές είναι πάνω από όλα αθλητές και πρέπει να τους αναγνωρίζουμε για την προσπάθεια τους και τις τρομερές επιδόσεις τους ασχέτως με την σεξουαλικότητα του καθενός.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σπάνε ρεκόρ οι συμμετοχές από την κοινότητα LGBTQ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα