5 γνωρίσματα χαρακτήρα που δεν μπορείς να αλλάξεις μετά τα 30!

17:12 10/11/2019 - Πηγή: iPop

5 γνωρίσματα χαρακτήρα που δεν μπορείς να αλλάξεις μετά τα 30, σύμφωνα πάντα με όσα λένε οι επιστήμονες. Ή μήπως για ν’ αλλάξεις το μόνο που αρκεί είναι η θέληση και δεν παίζει κανένα ρόλο η ηλικία;

Όταν είμαστε μικροί νομίζουμε ότι στα 30 θα είμαστε πια μεγάλοι και ξαφνικά όταν φτάνουμε σε αυτή την ηλικία, συνειδητοποιούμε πόσο μικροί είμαστε τελικά.

Υπάρχουν άραγε γνωρίσματα χαρακτήρα που δεν μπορείς να αλλάξεις μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία; Οι επιστήμονες βρήκαν αυτά τα 5 και εμείς εάν θέλουμε τους πιστεύουμε.

Ακαταστασία ή Καθαριότητα

Εάν δεν έχεις μανία με την καθαριότητα

μέχρι και το τέλος της δεκαετίας των 20, τότε καλύτερα ν’ αρχίσεις να συνηθίζεις την ακαταστασία με την οποία επέλεγες να ζήσεις μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν μέχρι τα 30 η ακαταστασία είναι μέρος της ζωής σου, τότε θα χρειαστεί ένα μεγάλο συμβάν για να σε κάνει να καταλάβεις ότι πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου. Εάν απ’ την άλλη μέχρι και τα 30 τα έχεις όλα σε τάξη, τότε θα συνεχίσεις να εκτιμάς την οργάνωση και στο μέλλον.

Αυθορμητισμός

Το να είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες και πράγματα είναι επίσης κάτι που εάν δεν το έχεις μέχρι τα 30, τότε δεν θα το αποκτήσεις ούτε μετά από αυτή την ηλικία. Σύμφωνα με το Scientific American, αυθορμητισμός σημαίνει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τις πληροφορίες, η ικανότητα να σκεφτόμαστε νέες ιδέες ή ο νέος τρόπος με τον οποίο κοιτάμε όσα ήδη γνωρίζουμε.

Εσωστρέφεια ή εξωστρέφεια

Ζούμε σε μια κοινωνία που οι εξωστρεφείς φαίνεται να έχουν πάντα το πλεονέκτημα και δυστυχώς για όλους όσους νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον, οι επιστήμονες δεν συμφωνούν. Ακόμη κι όταν οι εσωστρεφείς κάνουν μια προσπάθεια να υιοθετήσουν μερικά χαρακτηριστικά των εξωστρεφών ανθρώπων, η «βάση» τους παραμένει πάντα η ίδια και δυστυχώς δεν αλλάζει.

Το πόσο ευχάριστος είσαι

Αυτό δεν είναι όσο αντικειμενικό θα ήθελες, αλλά σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι ευχάριστοι άνθρωποι είναι και οι πιο κοινωνικοί και αυτοί που φαίνεται να τα έχουν καλά με όλους. Σύμφωνα με τον καθηγητή David Buss του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευχάριστοι με την πάροδο του χρόνου και αυτό γιατί γίνονται λιγότεροι επιθετικοί και ανταγωνιστικοί.

Νευρωτισμός

Για τους ψυχολόγους, ο νευρωτισμός είναι μια έννοια που περιγράφει το πώς θα αντιδράσουμε σε μια αρνητική εμπειρία της ζωής μας και έτσι συνεπώς όλοι είμαστε λίγο ή περισσότερο νευρωτικοί. Ο καθηγητής Paul T. Costa, Jr., καθηγητής ψυχολογίας στο Johns Hopkins University ανέφερε στο The Cut ότι ενώ ο νευρωτισμός είναι πιο έντονος απ’ την ηλικία των 18 μέχρι τα 30, στη συνέχεια παραμένει στα ίδια επίπεδα όσο μεγαλώνουμε.

Διάβασε ακόμη:

Τα tips για επιτυχία που πρέπει να ξέρεις εάν είσαι εσωστρεφής!

Photo: Unsplash/Jeryd Gillum

Το άρθρο 5 γνωρίσματα χαρακτήρα που δεν μπορείς να αλλάξεις μετά τα 30! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα