5 + 1 χρήσιμα ψυχολογικά tricks για να κατακτήσεις τους συνομιλητές σου – Μικρά μυστικά που θα επηρεάσουν θετικά τον τρόπο που επικοινωνείς με τους άλλους

16:07 26/12/2022 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται κάποιοι να καταφέρνουν ως δια μαγείας, να μεταφέρουν στους άλλους το μήνυμα που θέλουν να περάσουν με τρομακτική ευκολία και άνεση; Η κατανόηση των πολυπλοκότητας της ανθρώπινης ψυχολογίας και η χρήση της προς όφελός σου είναι μια από τις πιο ισχυρές δεξιότητες που μπορείς να αποκτήσεις στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή.

Γίνεται να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθούν απ’ την πρώτη επαφή; Ναι, με αυτούς τους αποδεδειγμένους τρόπους!

Αρκετοί ίσως να σκεφτούν όλη αυτή τη διαδικασία αυτή σαν χειραγώγηση από την πλευρά εκείνου που θέλει να πείσει. Από την άλλη, η επιστήμη της ψυχολογίας αποδίδει αυτήν την ικανότητα σε κάποια πανέξυπνα και πολύ απλά ψυχολογικά tricks, που πολλοί άνθρωποι υιοθετούν ώστε να πετύχουν τον στόχο τους.

6 αποτελεσματικά ψυχολογικά tricks που μπορούμε να εφαρμόσουμε ώστε να πείσουμε κάποιον για το οτιδήποτεΠώς να κάνεις κάποιον να συμφωνήσει μαζί σου

Όταν λες σε κάποιον κάτι με το οποίο θα ήθελες να συμφωνήσει, ένα απλό κόλπο είναι να γνέφεις ενώ μιλάς.

Το να γνέφεις κάθε τόσο, ενώ εξηγείς κάτι σε κάποιον, υποσυνείδητα επιβεβαιώνει ότι αυτό που λες είναι αλήθεια. Πρόσεξε μόνο να μην το παρακάνεις. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι αυτό το κόλπο σίγουρα δεν θα λειτουργήσει σε όλες τις περιπτώσεις.

Ωστόσο, μπορεί να είναι αποτελεσματικός για να κάνεις κάποιον να συμφωνήσει μαζί σου λίγο πιο εύκολα.

PexelsΠώς να αποσπάσεις περισσότερες πληροφορίες από κάποιον

Εάν κάνεις μια ερώτηση σε κάποιον και δεν σου δώσει πλήρη απάντηση, δοκίμασε να διακόψεις τη συνομιλία σας για μερικά δευτερόλεπτα και να διατηρήσεις οπτική επαφή.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα δημιουργήσει στο άτομο με το οποίο συνομιλείς ένα αίσθημα πίεσης και μια ανάγκη να πει περισσότερα, κάτι που μπορεί να τον οδηγήσει στο να εξηγήσει λεπτομερέστερα την προηγούμενη απάντησή του.

Πώς να κάνεις καλή εντύπωση σε κάποιον

Αν θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση σε κάποιον που μόλις γνώρισες, μια απλή τακτική είναι να επαναλάβεις το όνομά του σε διάφορα σημεία της συνομιλίας. Είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, οι περισσότεροι απολαμβάνουν τον ήχο του ονόματός τους.

Το να τους προσφωνείς με το όνομά τους κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας που σε βοηθά να κάνεις μια πιο εντυπωσιακή πρώτη εντύπωση.

PexelsΚαθρέφτης της γλώσσας του σώματος

Ο καθρέφτης της γλώσσας του σώματος ενός άλλου ατόμου κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασής σου μαζί του είναι ένας εύκολος τρόπος για να φανείς πιο αξιόπιστη. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν σε κάποιο βαθμό όταν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

Δεν θέλεις φυσικά να είσαι υπερβολικά προφανής σχετικά με αυτό, αλλά αν αντικατοπτρίζεις τη γλώσσα του σώματος ενός άλλου ατόμου καθισμένη στην ίδια θέση με εκείνους ή χρησιμοποιώντας τα χέρια σου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με παρόμοιο τρόπο, μπορεί να σε κάνει να φανείς πιο αξιόπιστη.

7 απίστευτα ψυχολογικά tricks που πρέπει να δοκιμάσεις

Fake it till you make it

Από τα πιο γνωστά ίσως ψυχολογικά tricks! Γνώριζες ότι το χαμόγελο έχει αποδειχθεί ότι ανεβάζει τη διάθεση ενός ατόμου ανεξάρτητα από το αν το χαμόγελο είναι γνήσιο ή όχι;

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς ουσιαστικά να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου για να είναι λίγο πιο χαρούμενο ανά πάσα στιγμή, απλώς προσποιούμενη ένα χαμόγελο.

Κατά κάποιο τρόπο, όταν δημιουργείς ένα ψεύτικο χαμόγελο για να τονώσεις τη διάθεσή σου είναι σαν να στέλνεις ένα σήμα στον εγκέφαλό σου ότι είσαι χαρούμενη αυτή τη στιγμή – και είναι ένα σήμα στο οποίο το μυαλό σου ανταποκρίνεται συχνά δεσμεύοντας τα νευρωνικά δίκτυα που απαιτούνται για τη βελτίωση της διάθεσής σου.

Πώς να δείξεις πως είσαι καλός ακροατής

Στους ανθρώπους αρέσει να μιλάνε με κάποιον που θεωρούν ότι είναι καλός ακροατής.

Αν θέλεις λοιπόν να δείξεις στο άλλο άτομο ότι ακούς προσεκτικά τα όσα λέει, η παράφραση των δηλώσεών του και η επανάληψη είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική τακτική.

Απλά πρόσεξε να μην το παρακάνεις. Το να παραφράζεις τα όσα έχει πει ο άλλος μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας είναι υπεραρκετή για να δείξεις ότι έχεις επενδύσει πραγματικά σε αυτό που εξιστορεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 + 1 χρήσιμα ψυχολογικά tricks για να κατακτήσεις τους συνομιλητές σου – Μικρά μυστικά που θα επηρεάσουν θετικά τον τρόπο που επικοινωνείς με τους άλλους   εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 + 1,