Τα lifehack που θα σε σώσουν μετά από ένα γιορτινό τραπέζι: Πώς να αφαιρέσεις τους λεκέδες από το κόκκινο κρασί;

12:41 26/12/2022 - Πηγή: iPop

Θα θυμάσαι και εσύ για πάντα φαντάζομαι εκείνη την τρομακτική στιγμή που μια καταλάθος κίνηση ήταν αρκετή για να αφήσει έναν παντοτινό λεκέ από κόκκινο κρασί στο καλό σου ρούχο, σε κάποιο καλό τραπεζομάντηλο, ή ακόμη και στο χαλί. Ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες, που σίγουρα υπάρχει κρασί στο τραπέζι, είναι ένα ρίσκο που παίρνεις κάθε φορά προσέχοντας τις κινήσεις σου για να μην κάνεις ζημιά. Μία απρόσεκτη στιγμή ωστόσο είναι αρκετή για να γίνει το κακό, εκτός κι αν δράσεις γρήγορα. Γνωρίζοντας τα παρακάτω κόλπα, θα καταφέρεις να απομακρύνεις τον λεκέ που δημιουργήθηκε ευκολότερα από όσο

νόμιζες. 

Οδηγός για να καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πώς να καθαρίσω λεκέ από κόκκινο κρασί;Unsplash1. Μαγειρική σόδαΣκούπισε τον λεκέ από κόκκινο κρασί με ένα καθαρό, στεγνό πανί για να απορροφήσει τυχόν υγρό.Ρίξε λίγο κρύο νερό στον λεκέ. Συνιστάται ¼ φλιτζάνι περίπου, ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο λεκές. Το νερό θα αραιώσει το κόκκινο κρασί και θα βοηθήσει στο να αφαιρεθεί πιο εύκολα.Συνέχισε να σκουπίζεις τον υγρό λεκέ μέχρι να έχει εξαφανιστεί το έντονο κόκκινο χρώμα του.Φτιάξε μια πάστα μαγειρικής σόδας ανακατεύοντας μαζί την αναλογία: 1 νερό προς 3 μαγειρική σόδα. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό, σαν κουρκούτι για κέικ.Άπλωσε γενναιόδωρα την πάστα στο σημείο που έχει λερωθεί.Άφησέ την να απορροφηθεί για περίπου 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει.Σκούπισε στη συνέχεια με μία ηλεκτρική σκούπα τα υπολείμματα μαγειρικής σόδας από το σημείο.

“Πώς να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google

2. Σόδα (αναψυκτικό) και αλάτιΚαθάρισε τον λεκέ με ένα καθαρό, στεγνό πανί.Ρίξτε την κρύα σόδα κατευθείαν πάνω στον λεκέ. Το ανθρακικό της σόδας θα πρέπει να απομακρύνει τον λεκέ από τις ίνες του αντίστοιχου υφάσματος.Ρίξε λίγο αλάτι πάνω από τον λεκέ. Το αλάτι εμποδίζει τον λεκέ να πήξει.Άφησε το διάλυμα σόδας να στεγνώσει για περίπου 20 λεπτά.Unsplash3. ΞύδιΣκούπισε τον λεκέ με ένα καθαρό, στεγνό πανί για να απορροφήσει τυχόν υγρό.Ανακάτεψε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό με 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι.Βούτηξε το πανί στο διάλυμα και ξεκίνα να σκουπίζεις, μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές.4. Λευκό κρασί

Καλά διάβασες! Προφανώς όμως τη δεδομένη στιγμή επέλεξες για κάποιο λόγο το κόκκινο κρασί, αλλά ελπίζω να έχεις εύκαιρο και ένα μπουκάλι λευκό κάπου στο σπίτι, καθώς εξουδετερώνει τη χρωστική ουσία από το κόκκινο κρασί.

Ρίξε λίγο λευκό κρασί απευθείας στο σημείο που έχει λερωθεί – Απλώς χρησιμοποίησε αρκετό για να καλύψεις πλήρως τον λεκέ από κόκκινο κρασί. (Φύλαξε το υπόλοιπο για να ανταμείψεις τον εαυτό σου μόλις αφαιρέσεις με επιτυχία τον λεκέ!)Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, υγρό πανί, σκούπισε τον λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί το κόκκινο.Εάν ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι ιδιαίτερα επίμονος, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι ή μαγειρική σόδα πάνω από το λευκό κρασί και άφησέ το για περίπου 5 λεπτά.

Τόσο καιρό το κάνεις λάθος! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις και να κόψεις τις πατάτες σου πριν τις μαγειρέψεις

Μόλις φύγει ο λεκές, σκούπισε το σημείο με ένα πανί εμποτισμένο με σαπούνι πιάτων και νερό. Ολοκλήρωσε ταμπονάροντας το σημείο με ένα καθαρό, υγρό πανί για να απαλλαγείς από τα υπολείμματα σαπουνιού.

Ύστερα από αυτήν την προεργασία, πλύνε το αντικείμενο όπως συνήθως σε κρύο νερό με ένα απορρυπαντικό ρούχων. Απόφυγε τις υψηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριο ή και το στεγνωτήριο, γιατί η θερμότητα μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα lifehack που θα σε σώσουν μετά από ένα γιορτινό τραπέζι: Πώς να αφαιρέσεις τους λεκέδες από το κόκκινο κρασί; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos