Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ετοιμάζει θεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Ποιο θα είναι το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα και ποιοι οι πρωταγωνιστές;

15:13 26/12/2022 - Πηγή: iPop

Όλοι όσοι έχουν δει τη γνωστή ταινία, με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, «Έτερος Εγώ», και τους δύο κύκλους της σειράς «Χαμένες Ψυχές» και «Κάθαρσις», ξέρουν ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του. Ο λόγος για τον Σωτήρη Τσαφούλια, ο οποίος θα μας καθηλώσει για άλλη μια φορά με την θεατρική παράσταση που ετοιμάζει, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τι

παίζεται στις θεατρικές σκηνές τη φετινή σεζόν; Οι 10 παραστάσεις που θα σε ξεκουνήσουν απ’ τον καναπέ

Σωτήρης Τσαφούλιας – Επισκέπτης: Η νέα θεατρική του παράσταση στο MCF

Ένα χρόνο μετά την πολύ επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Αινιγματικές παραλλαγές», ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιστρέφει στην θεατρική σκηνή του Ίδρυματος Μιχάλης Κακογιάννης  με τον «Επισκέπτη» του ίδιου συγγραφέα και εκλεκτούς ερμηνευτές, σκηνοθετώντας ένα έργο έντονο σε συναισθήματα και αντιπαραθέσεις, ιδέες και αναζητήσεις.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, που υπογράφει μαζί με τον Αντώνη Γαλέο τη μετάφραση του έργου, γνωρίζει καλά τον Ερίκ Eμμανουέλ Σμιτ.

Η παράσταση αναμένεται να παρουσιαστεί για λίγες μόνο παραστάσεις, κάνοντας πρεμιέρα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

Γιατί το θέατρο είναι τόσο σημαντικό στις ζωές μας

Η υπόθεση του έργου

22 Μαρτίου του 1938 στη Βιέννη. Οι Ναζί έχουν εισβάλει στην Αυστρία και καταδιώκουν τους Εβραίους. Η κόρη του Φρόιντ, η Άννα, οδηγείται για ανάκριση στη Γκεστάπο. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ εξακολουθεί να πιστεύει στο μέλλον και αρνείται να φύγει. Παραμένει μόνος και απελπισμένος, όταν, ξαφνικά, ένας άγνωστος μπαίνει από το παράθυρο….

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ως προς τη θεματική, τη γραφή και το ύφος έργο. Μυθοπλασία με αληθινά γεγονότα από τη ζωή του πατέρα της ψυχανάλυσης μπλέκονται στον «Επισκέπτη» δίνοντας τη δυνατότητα στον συγγραφέα του να ασχοληθεί με τα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τα μεγάλα ιδεολογικά και μεταφυσικά ερωτήματα της ύπαρξης.

Στο ρόλο του Επισκέπτη θα είναι ο Μάνος Βακούσης, στο ρόλο του Φρόιντ ο Φώτης Θωμαΐδης, την Άννα Φρόιντ θα υποδυθεί η Μαρία Παπαλάμπρου ενώ Αξιωματικός θα είναι ο Δημήτρης Παπαδάτος.

Πληροφορίες Παράστασης:

Εισιτήρια: 25€, 20€, 15€

Προπώληση: TicketServices.gr

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη στις 18.30Πέμπτη στις 21.00Παρασκευή στις 21.00Σάββατο στις 18.30 και στις 21.00Κυριακή στις 18.30

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ετοιμάζει θεατρική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Ποιο θα είναι το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα και ποιοι οι πρωταγωνιστές; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σωτήρης Τσαφούλιας, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Ποιο,sotiris tsafoulias, idryma michalis kakogiannis – poio