Τι θα πράξει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ;

Του Θάνου Κάλλη

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, βάζουν οι νέες αποκαλύψεις για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ως στόχος επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τον κωδικό «στόχος 519c».

Η πληροφορία πως ο αρχηγός του στρατού είχε βρεθεί στο «μάτι» των μυστικών υπηρεσιών δεν είναι καινούρια, καθώς υπήρχε

έντονη σχετική φημολογία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όμως η εφημερίδα του Κ. Βαξεβάνη συνεχίζει τα αποκαλυπτικά της δημοσιεύματα κάνοντας γνωστές και άλλες πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών που απλώνει βαριά σκιά στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι το πραγματικό ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του Στρατηγού Φλώρου δε σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, αλλά με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και τα οικονομικά του στοιχεία.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι η παρακολούθηση Φλώρου είχε ως κύριο στόχο τις επιλογές του στα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία ήταν πρώτη προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα θα έπρεπε πρώτα να έχουν περάσει από την Ηρώδου Αττικού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Στρατηγός έχει παρακολουθηθεί σε συνομιλίες του που αφορούσαν ισραηλινά πυραυλικά συστήματα, αλλά και τα ελικόπτερα Black Hawk, τα οποία ο υπουργός Άμυνας είχε πει στη Βουλή ότι θα προμηθευτεί η Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Όπως φαίνεται από τις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί υπήρχε σαφής διάσταση μεταξύ του Κ. Φλώρου και του Ν. Παναγιωτόπουλου.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας απέφυγε να διαψεύσει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε… άγνοια αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και επιχείρησε να διαχωρίσει τη θέση του με το επιχείρημα ότι η ευθύνη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του.

Σε αυτό το σημείο, γεννάται το εύλογο ερώτημα τι θα πράξει ο στρατηγός Φλώρος.

Η έντιμη, αξιοπρεπής και νόμιμη οδός είναι να κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση των τηλεφωνικών του υποκλοπών και να καταθέσει σχετικό αίτημα στην ανεξάρτητη Αρχή της Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και αυτή με τη σειρά της να κάνει ενδελεχή έλεγχο σε μια από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας με την οποία ήταν συμβεβλημένος ο κ. Φλώρος, καθώς υποχρεούνται βάσει του Νόμου, να τηρούν αρχείο για τα αιτήματα που υποβάλλονται για άρσεις του απορρήτου.

Είναι αυτονόητο, ότι αν όντως αποδειχθεί από τα ευρήματα ότι ήταν θύμα παρακολούθησης, σεβόμενος την προσωπική του ιστορία και έχοντας το ιερό καθήκον να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια και ενότητα του στρατεύματος, θα πρέπει να παραιτηθεί.

Η άλλη οδός είναι να τηρήσει «τον νόμο της σιωπής» και να παραμείνει για ένα ακόμη έτος στη θέση του, σύμφωνα και με πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικές πηγές για ανανέωση της θητείας του ως αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υστεροφημία του και τον πιθανό κίνδυνο για κακόβουλες υπόνοιες περί συναίνεσης στη συγκάλυψη του σκανδάλου.

The post Τι θα πράξει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ; appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα