Παππάς: Αναστολή, όχι κατάργηση του νόμου–Η παρουσία στη Βενεζουέλα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Ναι σε όλα» ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τη λέξη «αναστολή» και όχι «κατάργηση» για τον επίμαχο νόμο Παππά.

«Και θα επιμείνουμε στον όρο αναστολή και θα φέρουμε και μια ρύθμιση η οποία θα λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Ο αριθμός τέσσερα είναι αυτός που ψήφισε η Ελληνική Βουλή» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

«Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με

την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Θέλω να θυμίσω τον νόμο 4339/15 τον ψήφισαν εντελώς τα κόμματα της συμπολίτευσης και σε αρκετά άρθρα και κόμματα της αντιπολίτευσης. Από τα άρθρα αυτά τα 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Γυρίζουμε σε έναν νόμο του οποίου η ψυχή και η καρδιά έχει ψηφιστεί και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και εδώ βρίσκεται η βάση των συναινέσεων, οι οποίες έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στη Διάσκεψη των Προέδρων» συνέχισε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα .

«Δεν πέφτει ο νόμος Παππά»

«Δεν πέφτει λοιπόν ο νόμος Παππά. Δεν προσεβλήθη η διάταξη, η οποία έλεγε ότι το ΕΣΡ κάνει προκήρυξη ή κάνει τον διαγωνισμό. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί και η μόνη αλλαγή στην αρχική εκδοχή του νόμου είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ και γίνεται “σύμφωνη”. Εγώ αισθάνομαι ότι στην όλη διαδικασία μπήκε ένα φρένο, αλλά αυτή η διαδικασία έχει ρυμουλκήσει όλα τα κόμματα σε θέσεις λογικής.Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ. Εμείς διοργανώσαμε έναν διαγωνισμό που εξασφάλισε το υψηλότερο δυνατό τίμημα για το ελληνικό δημόσιο» επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός.

Τι είπε για τη ΝΔ

«Ειδικά σε αυτό το θέμα θέλει να νομοθετήσει η ΝΔ. Δεν θα δεχθούμε θεσμικό εκβιασμό από τη ΝΔ. Θα είναι πάρα πολύ αρνητικό (αν δεν βρεθεί λύση). Θα είναι μία ακραία έκφραση μίας προσπάθειας συνολικής αποσταθεροποίησης της πολιτικής ζωής από τη ΝΔ, με τη χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει η συνταγματική πρόβλεψη για τα 4/5» δήλωσε ο κ.Παππάς.

«Ήταν πολιτική η παρουσία μου στη Βενεζουέλα»

«Αυτό το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν έρθουμε εμείς στην κυβέρνηση. Οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας σε μια περίοδο όπου η συγκεκριμένη χώρα αναζητούσε την ανάπτυξη των σχέσεων της με χώρες τις Ευρώπης» σχολίασε ο Νίκος Παππάς για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

«Η βασική η δική μου παρουσία ήταν πολιτική. Νομίζω ότι αντιλαμβάνεται και ο κόσμος ότι το να ξεθάβεται ένα ταξίδι που έγινε πριν από 3 χρόνια και να επιχειρείται να φτιαχτούν σκιές γύρω από αυτό, είναι νομίζω μια ανεπιτυχής προσπάθεια συμψηφισμών. Είναι μια εισαγόμενη προπαγάνδα η οποία δοκιμάστηκε και στην Ισπανία, εξ όσων γνωρίζω, ότι η Αριστερά χρηματοδοτείται από άλλα κράτη κτλ.Εγώ έχω δει 100-150 επενδυτές, τι να κάνω, να κυνηγάω την κάθε σπέκουλα και την κάθε λάσπη που εκτοξεύεται;» τόνισε αναφερόμενος στον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Το άρθρο Παππάς: Αναστολή, όχι κατάργηση του νόμου–Η παρουσία στη Βενεζουέλα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα