«Γιατί η επιλογή Μπελέρη είναι μεγάλο λάθος»-Στέλιος Φενέκος

Γράφει οΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣΠρόεδρος Κοινωνίας ΑξιώνΥποναύαρχος ε.α

Άκουσα την κα Μπακογιάννη να λέει ότι, "εφόσον εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Φρέντι Μπελέρη θα αποτελέσει τη φωνή της εθνικής μειονότητας", και ότι «είναι άλλο πράγμα να τη μεταφέρουμε εμείς και άλλο πράγμα να έχουν έναν γνήσιο εκπρόσωπο της εθνικής μειονότητας να μιλάει για το θέμα».

Ας δούμε τα επικίνδυνα ζητήματα που ανοίγει η θέση αυτή:

1.   Κατ' αρχάς, με δεδομένο ότι τον έχει εντάξει η ΝΔ στο ευρωψηφοδέλτιο με κρατικό χαρακτήρα, κάνει μια ακροβατική διάκριση μεταξύ του εμείς και αυτοί.

Εάν

μετέχει στο Ελληνικό ευρωψηφοδέλτιο, μετέχει ως Έλλην πολίτης και όχι ως πολίτης της Αλβανίας κι εκ καταγωγής Έλλην.

2.   Ας σκεφθούμε τι θα συμβεί εάν όλες οι μειονότητες που βρίσκονται στα Βαλκάνια και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, είχαν εκπροσώπους τους στα ευρωψηφοδέλτια της χώρας εθνικότητας καταγωγής τους, για να θέτουν τα ζητήματα εναντίον της χώρας όπου είναι πολίτες. Θα το θέλαμε εμείς να συμβεί με μειονότητες που υπάρχουν στην χώρα μας;

Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για τα ζητήματα μειονοτήτων.

3.    Και όλα αυτά επειδή δεν θέλουμε να έχουμε σκληρή στάση έναντι του Ράμα για τα δικαιώματα της εθνικής μας μειονότητας στην Αλβανία, ο οποίος Ράμα έχει ενταχθεί στην αυλή του Ερντογάν, ενισχύει τον Αλβανικό εθνικισμό, μας εκβίασε και το πέτυχε με την ομιλία του εδώ και τώρα ξιφουλκεί εκ νέου κατά της Ελλάδος.

4.    Δηλαδή τι λέμε: Εμείς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και βάζουμε τον Μπελέρη να τα υποστηρίξει στο ευρωκοινοβούλιο;

Εξωτερική πολιτική υπεκφυγής και μετάθεσης ευθυνών, αμφιλεγόμενη και προβληματική, όπου με επικοινωνιακά κόλπα προσπαθούμε να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και να μην αναλάβουμε άμεσα τις ευθύνες μας έναντι της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (εάν δε γίνεται για μικροκομματικά οφέλη είναι ακόμη χειρότερα γιατί βάζει μπροστά το κόμμα και όχι την χώρα).

The post «Γιατί η επιλογή Μπελέρη είναι μεγάλο λάθος»-Στέλιος Φενέκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί, Μπελέρη, -Στέλιος Φενέκος,giati, beleri, -stelios fenekos