Δημοσκόπηση Reuters : Με διαφορά έξι μονάδων προηγείται η Κλίντον του Τραμπ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, που δημοσιοποιήθηκε εχθές η Χίλαρι Κλιντον προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Ντόναλντ Τραμ, 45% έναντι 39%.

Η εν λόγω δημοσκόπηση

διενεργήθηκε από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου, μετά από τις νέες αποκαλύψεις του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στο Κογκρέσο περί διεξαγωγής νέας έρευνας σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να συνδέονται με την Χίλαρι Κλίντον . Η εν λόγω παρέμβαση από τον διευθυντή του FBI προκάλεσε την οργή του Δημοκρατικού κόμματος ενώ το στρατόπεδο του Τραμπ προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί ώστε να πλήξει την αξιοπιστία της Χίλαρι Κλίντον.

Σε διαφορετική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε επί τέσσερις ημέρες και η οποία περιλάμβανε το σύνολο των υποψηφίων που συμμετέχουν τις εκλογές, η Κλίντον καταγράφηκε στο 45%. ο Τραμπ στο 37% ενώ ο υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος Γκάρι Τζόνσον «μετρήθηκε» στο 5% και η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν στο 2%.

Σε ότι αφορά στην δημοσκόπηση του Reuters αυτή διεξήχθη ηλεκτρονικά σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ και έχει περιθώριο στατιστικού λάθους της τάξης του 3%

Το άρθρο Δημοσκόπηση Reuters : Με διαφορά έξι μονάδων προηγείται η Κλίντον του Τραμπ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα