Στην τελική ευθεία ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης

Μέχρι αργά τη νύχτα παρέμεινε στο γραφείο του ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Μέχρι αργά τη νύχτα, παρέμενε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ενημερωνόταν για μια σειρά από τρέχοντα θέματα. Νωρίτερα ο κ. Παπαδήμος

είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή καθώς και τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οι οποίοι του εξέθεσαν τις προσεγγίσεις τους για διάφορα θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκαν και στις προτάσεις για τα ονόματα στελεχών που προτείνουν τα κόμματα για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Αθανασάκη, η ΝΔ από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Δημήτρη Σταμάτη, και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Γιώργο Γεωργίου.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα αλλάξουν χέρια τα υπουργεία Eπικρατείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Στη θέση τους φαίνεται να παραμένουν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και οι: Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβερδος, Γιάννης Ραγκούσης και Κώστας Σκανδαλίδης.

Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση προτάθηκε να συμμετάσχουν τα εξωκοινοβουλευτικά στελέχη κ. Σταυρός Δήμας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Γιάννης Μουρμούρας. Προτάθηκε επίσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από βουλευτής.

Ειδικότερα για τον κ. Αβραμόπουλο η ΝΔ αναφέρει ότι «επέλεξε ο ίδιος να παραιτηθεί για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση», καθώς όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς, η συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση θα είναι με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να αναλάβουν υπουργικές θέσεις οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Βορίδης και Γεωργιάδης. ΝΔ και ΛΑΟΣ επιθυμούν να ανασυσταθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Πάντως, με ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διαψεύδει ότι έχει ληφθεί απόφαση για τα στελέχη του που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε ακόμα:
* Παπαδήμος: Πρωθυπουργός που έχει δουλέψει

* Το κράξιμο έσωσε τη χώρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα