Τι μας έμαθε ο Eddie Murphy

50 χρονών πλέον, ο βρωμόστομος Eddie των 80’s αποφάσισε να πετάξει στα σκουπίδια τα fat suits που φοράει την τελευταία δεκαπενταετία και να μας δείξει τον παλιό, κακό εαυτό του.

Από τον Μεγάλο Αδελφό

Είδες το “Πώς να κλέψεις ένα ουρανοξύστη”; Όλο αυτό ήταν βασισμένο σε δική του ιδέα. Το να μαζέψει δηλαδή ένα τσούρμο κωμικούς για να υποδυθούν τους φτωχομπινέδες που προσπαθούν να ληστέψουν τον πλουτοκράτη του ρετιρέ. Ήταν η –πολύ συνειδητή- επιστροφή του Eddie  στον ρόλο που τον καθιέρωσε, αυτή του φτωχού, τσαμπουκαλεμένου μαύρου. Μια

μικρή ιδέα από το one man show που σκόπευε να μας παρουσιάσει στην φετινή απονομή των Όσκαρ (από την οποία μόλις παραιτήθηκε μετά την έξοδο του κοληττού του παραγωγού Bret Ratner).

Κρίμα. Αλλά, αν θέλεις πραγματικά να μάθεις κάτι σοβαρό για εκείνον, αρκεί να διαβάσεις την συνέντευξη που μόλις έδωσε στο Rolling Stone, ύστερα από χρόνια σιωπής. Να τι μου έκανε εντύπωση:

* Καταλαβαίνει πλήρως πόσο μεγάλη πόρνη έχει υπάρξει, παίζοντας σε ταινίες τύπου “Nutty Professor“:  “Το πρώτο το έκανα για να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω όλους αυτούς τους ρόλους ταυτόχρονα. Αλλά μετά, όταν είσαι σε ένα χιτ, σου πετάνε τόσο πολύ χαρτί στα πόδια σου, που δεν μπορείς να πεις όχι. Πλέον δεν θα εκπόρνευα τον εαυτό μου τόσο εύκολα όσο πριν”.

* Μας έχει γραμμένους όλους ξέρεις που:  “Πλέον σκοπεύω να κάνω μόνο ότι μου αρέσει, αλλιώς είμαι απόλυτα ικανοποιημένος να μείνω σπίτι και να παίζω την κιθάρα μου όλη μέρα. Όπως λέω συνέχεια, είμαι ένας ημι-συνταξιούχος εισοδηματίας κύριος, που ενίοτε κάνω πράγματα για να σπάσω την βαρεμάρα”.

*Για πρώτη φορά στην ζωή του αισθάνεται ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν: “Έγινα 50 τον Απρίλιο. Και ξέρω ότι σε αυτή την δουλειά η επιτυχία είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να μου καταλογίσεις. Είμαι στην γύρα εδώ και 30 χρόνια. Όπως είπε ο Σταλόνε, δεν επιβιώνεις 25 χρόνια σε αυτή την βιομηχανία αν είσαι σκατά”.

* Ο μόνος λόγος που πήρε κινητό είναι για να βγάζει γκόμενες: “Δεν πολυπηγαίνω σε πάρτι. Πάντοτε ήμουν σπιτόγατος, αλλά είμαι πολύ ματαιόδοξος για να γίνω ερημίτης. Οι ερημίτες έχουν μακριά νύχια και άπλυτους κώλους (..). Οπότε βγαίνω. Και κάποια στιγμή λέω σε μια γκόμενα ‘κάτσε να σημειώσω το τηλεφωνό σου’, ψάχνω να βρω χαρτί και μολύβι και την ακούω να λέει ‘Τι χαριτωμένο που θέλεις να το κάνουμε με τον παλαιομοδίτικο τρόπο’.  Οπότε αναγκάστηκα να πάρω κινητό. Πλέον ξέρω να γράφω SMS και να στέλνω φωτογραφίες. Αλλά δεν πρόκειται να με δεις σύντομα στο Facebook”.

Διαβάστε ακόμα:
* O 007 επιχειρεί “Skyfall”

Keywords
Τυχαία Θέματα