Παπαδήμος: Πρωθυπουργός που έχει δουλέψει!

Οι Ευρωπαίοι τον εκτιμούν, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος γνωρίζει όλα τα χούγια και τα κόλπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς για 8 χρόνια ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Είμαι χαρούμενος και λίγο ανακουφισμένος που τελικά μετά από όλα τα επεισόδια μιας κακόγουστης φάρσας, ο Λουκάς Παπαδήμος

είναι ο νέος πρωθυπουργός. Παρά το γεγονός ότι η απτόητη Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι ο Παπαδήμος είναι η επιθυμία της πλουτοκρατίας και πρόβλεψε ότι ο λαός και η εργατική τάξη θα αντιταχθούν σε τέτοιες σκευωρίες και θα τους ανατρέψουν! Και τους πλουτοκράτες και τον Παπανδρέου και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τους Ευρωπαίους. Όλους! Κρίμα που δεν είναι η Αλέκα Ολυμπιακός για να ανατρέψει τον Παναθηναϊκό από την πρώτη θέση την άλλη Κυριακή. Που είναι το μόνο πιθανό.

Αυτά είναι τα γραφικά της υπόθεσης. Το ουσιαστικό είναι ότι σήμερα χάρηκε όλος ο κόσμος, χάρηκαν και οι Ευρωπαίοι και ανακουφίστηκαν οι πολιτικοί εκείνοι που έχουν πάνω τους τσίπα. Ο Παπαδήμος είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει σε όλη του τη ζωή – ήταν ένα από τα καλύτερα στελέχη που έβγαλε η Τράπεζα της Ελλάδος, ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για 8 χρόνια με τον Τρισέ αφεντικό, αλλά και τακτικός καθηγητής στο Χάρβαρντ. Όπως είδατε ο άνθρωπος δεν διάλεξε να πάει με τα πολιτικά μέσα που είχε ούτε στην ΑΣΟΕ, ούτε στη Βιομηχανική για να έχει κωλοβάρα. Δεν είναι τραπεζίτης με την έννοια του τραπεζίτη κανονικής τράπεζας, αλλά κεντρικής τράπεζας που δεν ασχολείται ούτε με δάνεια, ούτε με επιχορηγήσεις, αλλά απλά με τον σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής. Βγήκαν τα τσατσόνια παλιάς κοπής μέσα στη Βουλή και άρχισαν να διαδίδουν ότι είναι τσάτσος των τραπεζών, τη στιγμή που δεν έχει καμία σχέση. Ποιοι βγήκαν; Ονόματα ξέρουμε, αλλά δεν θα τα πούμε. Απλά θα πούμε τα χαρακτηριστικά τους. Είναι ιπποκόμοι, κηπουροί, λαμόγια, άχρηστοι, ανεπάγγελτοι. Εδώ δεν μιλάω για το ΚΚΕ βέβαια, αλλά για πολιτικούς ποντικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο Παπαδήμος ο γνωρίζει καλά την κορυφή της πυραμίδας όλης της ΕΕ. Γνωρίζει τα χούγια τους, τα κόλπα τους, την τακτική τους, ενώ έχουν δηλώσει επανειλημμένα όλοι την εκτίμησή τους για το πρόσωπό του. Οι μόνο που φαίνεται ότι δεν τον εκτίμησαν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι ΠΑΣΟΚοι της κυβέρνησης που τον είχαν ονοματίσει σύμβουλο, αλλά δεν τον ρώτησαν ποτέ τίποτα.

Δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά του. Έχει μόνο 3 μήνες και αυτό το θεωρώ κακό, γιατί πολύ φοβάμαι ότι πάνω στο 3μηνο θα ξαναπέσουμε σε χέρια ανίκανων, αν μέχρι τότε δεν τους φωτίσει ο Θεός να ξαναφτιάξουν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Τι να πω, πέρα του ότι όλοι του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Αλλά και στα δύο κόμματα να βάλουν λίγο μυαλό και να μην του βάζουν τρικλοποδιές μέρα με τη μέρα.

Διαβάστε ακόμα:
* “Παίζει” πάλι το όνομα του Παπαδήμου

* Πετσάλνικος; Ok, πάμε για φούντο

* Πιθανός πρωθυπουργός ο Παπαδήμος

Keywords
Τυχαία Θέματα