Μαραθώνιος Κωνσταντινούπολης: Ο μοναδικός στον κόσμο που γίνεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία

Ο Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον διεθνή στίβο και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Μητροπολιτικό Δήμο της πόλης στην Τουρκία από το 1979 έως σήμερα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, Από το 2012 οι διοργανωτές άλλαξαν τον χρόνο διεξαγωγής του Μαραθώνιου που γίνεται πλέον τον Νοέμβριο.

Η διαδρομή είναι σε άσφαλτο και επίπεδη ως επί το πλείστον. Αυτό ωστόσο που κάνει ξεχωριστή την συγκεκριμένη διοργάνωση είναι το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός Μαραθώνιος που γίνεται σε δύο ηπείρους. Την Ασία και την Ευρώπη.

Ο Μαραθώνιος ξεκινάει στην ασιατική πλευρά της πόλης, λίγο πριν από τον Πρώτη Γέφυρα του Βοσπόρου, διασχίζει τη γέφυρα με την εξαιρετική θέα στο Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη, περνάει πολλά ιστορικά αξιοθέατα όπως το Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία, και καταλήγει στο Στάδιο Ινονού στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Οι συμμετέχοντες διασχίζουν τρεις γέφυρες, μία πάνω από το Βόσπορο και δύο πάνω από τον Κεράτιο Κόλπο.

The post Μαραθώνιος Κωνσταντινούπολης: Ο μοναδικός στον κόσμο που γίνεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα