Βαγγέλης Πλεξίδας: Ποιος είναι ο τυρέμπορας που «κόβει» το ποδόσφαιρο στην Λάρισα

O Βαγγέλης Πλεξίδας είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας ύστερα από την απόφαση που πήρε την Κυριακή (16/11) να κλείσει στην ΠΑΕ ΑΕΛ, μετά την πίεση που είχε δεχθεί από τους οπαδούς των «βυσσινί»...

Η συμμετοχή του στα κοινά της ΑΕΛ, δεν ήταν η πρώτη στο ποδόσφαιρο καθώς το 2011 ήταν βασικός παράγοντας της ομάδας των Τρικάλων, η οποία από τον παράδεισο των play

off της Β' Εθνικής, βρέθηκε στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία των ελληνικών πρωταθλημάτων καθώς δεν είχε πάρει την άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ φαίνεται πως είχε δώσει πλαστή εγγυητική επιστολή. Ο Βαγγέλης Πλεξίδας, διαμήνυε πως έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε και λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν μπορούσε να βοηθήσει άλλο.

Μετά το πέρασμά του, αποτυχημένο, από τα Τρίκαλα, αναμείχθηκε και με την Λάρισα, η οποία περνούσε περίοδο κρίσης καθώς είχε υποβιβαστεί στην Γ' Εθνική. Η ομάδα της Λάρισας με τον Πλεξίδα στο τιμόνι της κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο της Γ' Εθνικής καθώς επίσης να κερδίσει τον προβιβασμό στην Football League. Παρόλα αυτά ο Βαγγέλης Πλεξίδας δεν είναι και ο πιο απλός άνθρωπος του κόσμου. Έχει κάπως περίεργες συνθήκες και ο τρόπος ζωής του, οι αποφάσεις του και οι τρόποι που διοικούσε την ομάδα ήταν κάπως περίεργα.

Τι δουλειά κάνει ο Βαγγέλης Πλεξίδας;

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας στα Τρίκαλα «LAFarm», η οποία παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα και συγκεκριμένα φέτα. Το εργοστάσιο της παραγωγής είναι στην Εθνική οδό Τρικάλων – Πύλης, έχει τα πιο σύγχρονα συστήματα παραγωγής φέτας και απασχολεί πολλούς εργαζόμενους.

Θέλει να ξέρει τα πάντα

Ο «ισχυρός» άνδρας της ΑΕΛ, θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να παίρνει εκείνος όλες τις αποφάσεις, ακόμα κι αν δεν είναι στην δική του την δικαιοδοσία, όπως με τους τραυματισμούς των παικτών. Ο κ. Πλεξίδας ήθελε να ξέρει πρώτος από όλους αν ένας ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και ύστερα να αποφασίσει εκείνος τι πρέπει να γίνει.

Μανία με τους προπονητές και κάμερες...

Στην πορεία του ως πρόεδρος της ΑΕΛ, έδειξε πως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να έχει την οποιαδήποτε θέση σε μια ιστορική ομάδα καθώς ο τρόπος που την διοικούσε δεν ήταν και ο καλύτερος. Συνολικά πέρασαν τέσσερις προπονητές, οι οποίοι με συνοπτικές διαδικασίες απολύθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί πως επί εποχή Παναγιώτη Τζαναβάρα, ο Έλληνας τεχνικός την Μεγάλη Παρασκευή και την Δευτέρα είχε δώσει ρεπό στους παίκτες με τον Πλεξίδα να του λέει: «Στην ομάδα του Πλεξίδα οι παίκτες δεν θα παίρνουν ρεπό Μ. Παρασκευή και Δευτέρα». Οι Παναγόπουλος, Αλέκος Βοσνιάδης, Θωμάς Γράφας και Παναγιώτης Τζαναβάρας ήταν οι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα.

Επιπλέον, είχε περάσει εντός των αποδυτηρίων κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να παρακολουθεί τους παίκτες (;) κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για ποιον λόγο το έκανε και αυτό. Βέβαια, όλο αυτό γίνεται λόγω το ότι ο Βαγγέλης Πλαξίδας ήταν μόνος του δεν είχε κάποιον δίπλα του να τον συμβουλέψει πως πρέπει μα διοικείται μια ομάδα ποδοσφαίρου καθώς δεν είναι εταιρεία και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι εργαζόμενοι.

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας έχει ένα μεγάλο μέρος ευθύνης, έχει κάνει πολλά, αλλά δεν μπορεί να ευθύνεται για όλα. Σίγουρα, η απόφαση να αναστείλει όλες τις λειτουργίες της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι κάτι που δεν γίνεται και τόσο εύκολα. Ευθύνη έχουν και οι οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι είναι σε διαρκή πόλεμο μαζί του.

The post Βαγγέλης Πλεξίδας: Ποιος είναι ο τυρέμπορας που «κόβει» το ποδόσφαιρο στην Λάρισα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα