Η Καραμπέτη «παίρνει» κόκα

SHOWBIZΗ Καραμπέτη «παίρνει» κόκαΔευτέρα, Νοέμβριος 17, 2014 - 16:35

Ενα θυελλώδη λεσβιακό έρωτα θα ζήσουν φέτος στο σανίδι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Γιούλικα Σκαφιδά. Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ», που έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 16 ετών, αφού περιέχει τολμηρές σκηνές ανάμεσα στις δύο ηρωίδες και σκληρές εικόνες, με τη μία εξ αυτών να σνιφάρει κοκαΐνη, θα κάνει πρεμιέρα μεθαύριο, 19 Νοεμβρίου, στο Μικρό Rex - Σκηνή «Κατίνα Παξινού».

Η υπόθεση

του έργου αφηγείται τον ανεκπλήρωτο έρωτα μιας πλούσιας και καταξιωμένης σχεδιάστριας μόδας με μια νεαρή γυναίκα, ο οποίος την οδηγεί στην παρακμή. Η Πέτρα φον Καντ, πρόσφατα χωρισμένη από τον άντρα της, ερωτεύεται την Κάριν, η οποία εκτός από ερωμένη της, γίνεται και το μοντέλο της.

Η Πέτρα, εγκαταλείποντας τους πάντες γύρω της, επενδύει απόλυτα σε μια άνιση σχέση, καθώς η κοπέλα δεν μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εκείνην. Ετσι, αφού ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα, η Κάριν δεν θα αργήσει να εγκαταλείψει την Πέτρα και να επιστρέψει στον άντρα της.
Το σοκ θα είναι πολύ ισχυρό για τη σχεδιάστρια και θα της δημιουργήσει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Η προδοσία της Κάριν θα τη βουλιάξει στο αλκοόλ και στην κοκαΐνη. Ωστόσο, η τραυματική εμπειρία που θα βιώσει θα δώσει τελικά στην ηρωίδα την ευκαιρία να αναθεωρήσει τις αντιλήψεις της για την αγάπη και τους ανθρώπους που την περιβάλλουν.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Γιώργος Δεπάστας και τη σκηνοθεσία της παράστασης η Αντζελα Μπρούσκου, η οποία έβαλε τη σφραγίδα της και στα κοστούμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό έργο «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ» μεταφέρθηκε με επιτυχία στο σινεμά το 1972 από τον ίδιο τον συγγραφέα του, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, με πρωταγωνίστριες τις Μαργκρίτ Κάρστενσεν, Ιρμ Χέρμαν και Χάνα Σιγκούλα.

Η επιστροφή της Ρίκας Διαλυνά πάνω στο σανίδι
«ΤΑ ΠΙΚΡΑ δάκρυα της Πέτρας Φον Καντ» σηματοδοτούν την επιστροφή της Ρίκας Διαλυνά στο σανίδι. Η αγαπημένη ηθοποιός, που κάνει πλέον επιλεκτικές εμφανίσεις, είπε το «ναι» στον ρόλο-πρόκληση της μητέρας της Πέτρας, Βαλερί Φον Καντ, και όσοι έχει τύχει να τη δουν σε πρόβες κάνουν λόγο για ρεσιτάλ ερμηνείας από την πλευρά της.

Εξίσου κολακευτικά είναι τα σχόλια που έχουν ακουστεί για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Γιούλικα Σκαφιδά. Τον θίασο συμπληρώνουν οι Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Παρθενόπη Μπουζούρη και η ίδια η Αντζελα Μπρούσκου.

Οπως δήλωσε πρόσφατα η Ρίκα Διαλυνά αναφορικά με τους λόγους της επιστροφής της, θεώρησε τιμητική την πρόταση που της έγινε από την κρατική σκηνή και παρότι είχε βάλει το θέατρο στην άκρη για χρόνια, ένιωσε συγκίνηση και δεν μπόρεσε να αρνηθεί.

Ηλίας Μαραβέγιας

Keywords
Αναζητήσεις
κατινα παξινου λεσβια
Τυχαία Θέματα