Ξεχασμένος «έφυγε» ο Αλατζάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖΞεχασμένος «έφυγε» ο ΑλατζάςΔευτέρα, Νοέμβριος 17, 2014 - 16:51

«Θα τη σκαπουλάρω κι αυτή τη φορά». Ετσι έλεγε μέχρι πρότινος ο Μπάμπης Αλατζάς, ο οποίος έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε...

Ο 66χρόνος ηθοποιός, που είχε παίξει στα περισσότερα σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη, άφησε την τελευταία του πνοή χθες, στις 11.00 το πρωί, στο νοσοκομείο της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μυτιλήνης. Στον τόπο του είχε επιστρέψει από το 2012 προκειμένου να

βρίσκεται κοντά στους δικούς τους ανθρώπους, αφού ήταν ήδη άρρωστος και δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο θέατρο ή στην τηλεόραση, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το τελευταίο διάστημα ο Μπάμπης Αλατζάς ζούσε στο γηροκομείο της Μυτιλήνης έπειτα από δική του επιθυμία, αφού -όπως έλεγε ο ίδιος- ήταν υπέροχα εκεί και είχε βρει ωραίες συντροφιές. Ομως η υγεία του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου τελικά υπέκυψε.

«Εκτός από την αδελφή του, την επί σειρά ετών σύντροφό του, λίγους φίλους, μετρημένους στα δάχτυλα, και το προσωπικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης ο Μπάμπης δεν είχε στο πλευρό του κανέναν. Τον είχαν ξεχάσει όλοι. Χθες μας έλεγε με πίκρα: "Μόνο ο Κώστας Αστυρακάκης (σ.σ.: αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου) ήρθε και με είδε. Και πριν από ένα χρόνο με πήρε τηλέφωνο ο Μανούσος Μανουσάκης. Κανείς άλλος..."» αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.lesvos.gr.
Γεννημένος το 1949, ο Μπάμπης Αλατζάς τελείωσε τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ξεκίνησε την καριέρα του με σκηνοθέτη τον Γιώργο Χριστοδουλάκη, ανιψιό του Αλέξη Μινωτή, που μόλις είχε επιστρέψει από την Αμερική. Με μια ομάδα ηθοποιών που είχαν επιστρέψει επίσης από τις ΗΠΑ ανέβασαν στην Κρήτη τον «Ερωτόκριτο», ενώ στη συνέχεια δούλεψε με τον Μάνο Κατράκη και τη θεατρική ομάδα «Το θέατρο του Πειραιά», μέλος της οποίας παρέμεινε μέχρι το 1991.

Το 1979 άρχισε και η καριέρα του στην τηλεόραση, με πρώτο μεγάλο ρόλο την εμφάνισή του στον «Συμβολαιογράφο» της ΕΤ1. Εκτοτε συμμετείχε σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές αναπτύσσοντας συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως ο Μανούσος Μανουσάκης και ο Στράτος Μαρκίδης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα σίριαλ «Το μονοπάτι της αγάπης», «Ψίθυροι καρδιάς», «Αγγιγμα ψυχής», «Μη μου λες αντίο», «Της αγάπης μαχαιριά» και «Ο γητευτής».

Ηλίας Μαραβέγιας

Keywords
Τυχαία Θέματα