Θέματα που άπτονται του Υπουργείου του συζήτησε στο Δήμο Λεμεσού ο Μητσόπουλος

17:15 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διαβεβαιώσεις για προώθηση σημαντικών έργων για το Δήμο Λεμεσού, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως όλα εμπίπτουν στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Ο Υπουργός προήδρευσε σύσκεψης στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και όπως ανέφερε «η συνάντηση ήταν χρήσιμη και παραγωγική και επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Δήμου Λεμεσού και κατ

επέκταση την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, δεδομένου ότι η Λεμεσός, εκ των πραγμάτων, είναι το οικονομικό κέντρο της Κύπρου».

«Έχουμε δει συγκεκριμένα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και έχουμε δεσμευτεί για την προώθηση αυτών των αιτημάτων, στο πλαίσιο πάντοτε των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους», συμπλήρωσε.

Ανάμεσα στα θέματα αυτά, συνέχισε, είναι η ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου, το οποίο όπως είπε, είναι μείζονος σημασίας και υπάρχει ετοιμότητα για προώθηση του από πλευράς Υπουργείου, το οποίο έχει διεξάγει μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων «την οποία είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε».

Επίσης, συζητήθηκαν τα έργα ανάπτυξης στο λιμάνι Λεμεσού και η κατασκευή της νέας αίθουσας επιβατών, «η οποία παρά τη χρονική καθυστέρηση, θεωρούμε ότι θα υλοποιηθεί έγκαιρα», η ανάπλαση του παλιού λιμανιού που γίνεται από την Αρχή Λιμένων, διάφορα οδικά έργα, καθώς και η κυκλοφοριακή μελέτη της μείζονος Λεμεσού, για την οποία ο κ.Μητσόπουλος ανέφερε πως βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου και εξέφρασε την ελπίδα όπως ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2014.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα του ιδίου και του Υπουργείου του, να συζητήσει οποιαδήποτε άλλα ζητήματα εγείρονται και τρόπους αντιμετώπισης τους «κατά το μέτρο, πάντοτε, των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ευχαρίστησε τον κ.Μητσόπουλο για τα θετικά μηνύματα και τη στήριξη που εξέφρασε για προώθηση των ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Λεμεσού.

Πέραν των θεμάτων που ο Υπουργός αναφέρθηκε, ο Ανδρέας Χρίστου επανέφερε και το πάγιο αίτημα του Δήμου για καταβολή αντισταθμιστικών τελών, από τη λειτουργία του νέου λιμανιού, «από τη καταπόνηση, από την επιβάρυνση, από τις δαπάνες που ο Δήμος επωμίζεται για να υπάρχει και να λειτουργεί στη πόλη αυτός ο σημαντικός λιμένας της Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα