Κενεβέζος: “Αλλάζω το σχολικό περιβάλλον για πιο υγιή ζωή”

16:28 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της εφαρμογής του προγράμματος σπουδών της αγωγής υγείας εντάσσεται και ο διαγωνισμός που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού “Συμμετέχω, Δρω και Αλλάζω το σχολικό περιβάλλον για πιο υγιή ζωή”, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

Μιλώντας στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση

δράσεων προώθησης της Αγωγής Υγείας, ο κ. Κενεβέζος ανέφερε ότι μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες οραματίστηκαν, πρότειναν και κοστολόγησαν με λεπτομέρεια δράσεις για αλλαγές στο σχολικό περιβάλλον τους, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε πιο υγιείς επιλογές.

Ο διαγωνισμός, σημείωσε, προώθησε έμπρακτα την ενεργό και συλλογική συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και Συνδέσμου Γονέων στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τη σχολική ζωή.

Θερμά συγχαρητήρια, συνέχισε, αξίζουν σε όλα τα σχολεία, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που συμμετείχαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό είχαν υποβληθεί 55 προτάσεις σχολείων, παρόλα τα στενά χρονικά περιθώρια που δόθηκαν. Διακρίθηκαν οι προτάσεις 11 σχολείων, που θα βραβευτούν σήμερα στη σύντομη τελετή που ακολουθεί. Ελπίζουμε οι καλές πρακτικές που ανέπτυξαν τα σχολεία να έχουν συνέχεια και να αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλα σχολεία.

Συγχάρηκε όλους όσοι συμμετείχαν, γιατί, όπως σημείωσε, πραγματικά έχουν παραδοθεί αξιόλογες εργασίες από τις σχολικές μονάδες.

“Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες επιτρέψετε μου να απευθύνω στην εταιρεία Χαραλαμπίδης-Κρίστης, η οποία θα χορηγήσει τα 11 βραβευμένα σχολεία με το συνολικό ποσό των €30,000 για την υλοποίηση των προτάσεων. Επιπλέον η εταιρεία Χαραλαμπίδης-Κρίστης από τις αρχές του χρόνου στηρίζει τα άπορα παιδιά των Δημοτικών σχολείων, προσφέροντας καθημερινά δωρεάν 1600 σοκολατούχα ροφήματα”, πρόσθεσε.

Εξαίροντας το μάθημα πρόγραμμα σπουδών της Αγωγής Υγείας, ο κ. Κενεβέζος είπε πως οι μαθητές δεν έχουν απλά την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σωματικές συνέπειες ορισμένων συμπεριφορών αλλά κυρίως να κρίνουν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους, να εξασκηθούν σε δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, διαχείρισης των συγκρούσεων και αντιμετώπισης της πίεσης των φίλων, να εντοπίζουν τα κοινωνικά στερεότυπα ακόμη και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

Στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος, συμπλήρωσε, περιλαμβάνονται θέματα όπως ασφάλεια, αγωγή του καταναλωτή, δικαιώματα και υποχρεώσεις, χρήση και κατάχρηση ουσιών εξάρτησης, σεξουαλική αγωγή κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα