Πάνω από 1.200 μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία το Σαββατοκύριακο

16:52 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πάνω από 1.200 μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Ιταλίας το Σαββατοκύριακο έχοντας επιχειρήσει το επικίνδυνο ταξίδι μέσω θαλάσσης από την Αφρική μέσα σε ανεπαρκή σκάφη, ανακοίνωση η ιταλική Ακτοφυλακή, τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Ακτοφυλακή ανέφερε ότι διάσωσε περισσότερους από τους μετανάστες στη θάλασσα αφού ανέκοψε 20 πλοιάρια, καθώς και ότι ακόμη ψάχνει για άλλα, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει αναφορές ότι ως και 10 άτομα πέθαναν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Το

πρώτο κύμα καλοκαιρινής ζέστης συνδυάστηκε φέτος με σχετική ήρεμη θάλασσα, κάτι που παρακίνησε πάμφτωχους μετανάστες που ζητούν απελπισμένα εργασία στην ΕΕ να προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ιταλία μέσα σε φουσκωτά ή ξύλινα σκάφη.

Πολλοί είναι αυτοί που δεν καταφέρνουν να επιζήσουν.

Τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 95 μετανάστες σώθηκαν από μια μεγάλη σχεδία. Οι επιζώντες μιλούν για τουλάχιστον 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους αφότου ψαράδικο της Τυνησίας έκοψε τα κλουβιά για τον τόνο που ρυμουλκούσε, στα οποία είχαν γραπωθεί αρκετοί μετανάστες.

«Δεν έχουμε επιβεβαίωση γι αυτό», ανέφερε εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής. Αυτές, πρόσθεσε, «είναι φήμες από τους ανθρώπους που διασώσαμε, αλλά δεν βρήκαμε πτώματα».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανέφερε ότι δεν είχε ακούσει για το επεισόδιο, το οποίο σύμφωνα με τις αναφορές έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα.

Keywords
Τυχαία Θέματα