Την Τετάρτη στο Υπουργικό η πρόταση ΥΠΕΣ για ε/κ περιουσίες

17:04 17/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την Τετάρτη τίθεται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η πρόταση του ΥΠΕΣ που δίνει το δικαίωμα για αγοραπωλησίες ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα μεταξύ Ε/κ, με απαλλαγή από μεταβιβαστικά τέλη, ως μέτρο αποτροπής της μαζικής προσφυγής στη λεγόμενη επιτροπή των κατεχομένων.

Οπως δήλωσε σήμερα ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος η πρόταση θα αντιμετωπιστεί από κοινού με τα κόμματα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προβληματισμού της αρμόδιας Υποεπιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χάσικος μιλούσε ύστερα από περιφερειακές συσκέψεις στην επαρχία Λάρνακας.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χάσικος προήδρευσε αρχικά σύσκεψης στο Κοινοτικό Συμβούλιο Σκαρίνου. Η σύσκεψη, που αφορούσε τις κοινότητες Σκαρίνου, Ζύγι, Μαρί, Ψεματισμένος, Μαρώνι, Χοιροκοιτία, Τόχνη και Καλαβασός, εντάσσεται στο πλαίσιο περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός σε ολόκληρη την Κύπρο για συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τις κοινότητες.

Αργότερα ο κ. Χάσικος προήδρευσε παρόμοιας φύσεως συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Οράς, που αφορά τις κοινότητες Ορά, Κάτω Λεύκαρα, Βαβατσινιά, Αγ. Βαβατσινιάς, Βάβλα, Λάγια, Κάτω Δρυς και Οδού.

Keywords
Τυχαία Θέματα