Προχωρά ακάθεκτος για δημοψήφισμα

23:50 1/11/2011 - Πηγή: AEK365

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα και αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις 20.00 της Τριτης. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να κάνει πίσω και συνεχίζει να στηρίζει την επιλογή της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο σχεδιασμός και ο οδικός χάρτης που ανακοίνωσε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι όλα θα κριθούν την Παρασκευή (ημέρα ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης). Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων πως το σύστημα που θίγεται από την ελάφρυνση του χρέους, ήταν φυσικό να αντιδράσει λυσσαλέα.

Μετά την παραίτηση Αποστολάκη, τρία τουλάχιστον κορυφαία κυβερνητικά στελέχη φέρονται από σοβαρά προβληματισμένοι έως εντελώς αρνητικοί στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Άγνοια περί της απόφασης για το δημοψήφισμα σε αυτή τη φάση δήλωνε το περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου, αν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος την υπερασπίστηκε.

Επιστολή στον πρωθυπουργό, εκτός από την Εύα Καϊλή απέστειλε και η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου προτείνοντας συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Σαστισμένοι Βερολίνο - Παρίσι

Μετά την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επικοινώνησαν τηλεφωνικά για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να συντονίσουν τα επόμενα βήματα.

Η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί θα συναντηθούν την Τετάρτη στις Κάννες, μια μέρα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των G20. Το παρόν θα δώσουν κορυφαίοι εκπρόσωποι της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 21.30 με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για να συζητήσουν για την κατάσταση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που υιοθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα