Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο ο ΑΠΟΕΛ!

Πρώτος και καλύτερος! Και με την Πόρτο τέσσερις βαθμούς μακριά πλέον. Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει την τρελή του κούρσα στον 7ο όμιλο του Champions League, επικρατώντας των πορτογάλων με 2-1 στο ΓΣΠ, σε ένα... τρελό παιχνίδι, αφού ισοφάρισε η Πόρτο στο 89' και ένα λεπτό αργότερα ο Μαντούκα πέτυχε το χρυσό γκολ

για την ομάδα του!

7ος όμιλος
Ζενίτ - Σαχτάρ 1-0 (45' Λόμπαερτς)
ΑΠΟΕΛ - Πόρτο 2-1 (42' Αϊλτον, 90' Μαντούκα - 89' Χουλκ)
Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τους 8 βαθμούς στον 7ο όμιλο μετά τη νίκη του με 2-1 επί της Πόρτο και συνεχίζει να οδηγάει την κούρσα, έχοντας έναν πίσω τη Ζενίτ και τέσσερις πλέον τους πορτογάλους, που κινδυνεύουν πλέον να μείνουν εκτός συνέχειας στη διοργάνωση!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο με τον ΑΠΟΕΛ να παίζει το συνηθισμένο παιχνίδι υπομονής. Και για μία ακόμη φορά δικαιώθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού στο 41' ο Μανγκάλα ανέτρεψε τον Αϊλτον μέσα στην περιοχή του Ελτον και ο βραζιλιάνος επιθετικός, ένα λεπτό αργότερα, βρήκε δίχτυα!

Στο δεύτερο ημίχρονο το μοτίβο δεν άλλαξε, όμως οι πορτογάλοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Πάρντο. Στο 89', όμως, ο Ροντρίγκεζ κέρδισε το πέναλτι από τον Ολιβέιρα και ο Χουλκ ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-1.

Ακόμα κι έτσι, όμως, η κυπριακή ομάδα δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα! Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Χαραλαμπίδης βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε την παράλληλη στον Μαντούκα, ο οποίος νίκησε τον Ελτον για το τελικό 2-1!

ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης, Νούνο Μοράις, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα, Πίντο, Σολωμού, Αϊλτον, Τριτσκόφσκι
Πόρτο (Περέιρα): Ελτον, Α. Περέιρα, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μανγκάλα, Μπελούσι, Μουτίνιο, Φερνάντο, Κλέμπερ, Χουλκ, Βαρέλα

5ος όμιλος
Βαλένθια - Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-1 (1' Ζονάς, 65' Σολδάδο, 75' Ραμί - 31' Κίσλινγκ)
Το παιχνίδι στο Μεστάγια άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Βαλένθια, αφού προηγήθηκε μόλις 12'' (!) μετά την σέντρα. Ο Μπερντ προσπάθησε να διώξει, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Ζόνας που με πανέμορφο πλασέ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η Λεβερκούζεν ισορρόπησε τα πράγματα στο 31' με κεφαλιά του Κίσλινγλ μετά τη σέντρα του Μπάλακ, όμως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και εξαργύρωσαν την υπεροχή τους στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με γκολ των Σολδάδο και Ραμί πήραν τη νίκη με 3-1!

Βαλένθια (Εμερι): Ντιέγκο Αλβες, Ραμί, Βίκτορ Ρουίθ, Ματιέ, Μιγκέλ, Τοπάλ, Φεγκουλί, Ερνάντεθ, Μπανέγκα, Ζονάς, Σολδάδο
Λεβερκούζεν (Ντουτ): Λένο, Φρίντριχ, Τοπράκ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ, Μπάλακ, Σαμ, Σούρλε, Κίσλινγκ

Γκενκ - Τσέλσι 1-1 (61' Βόσεν - 26' Ραμίρες)
Η Γκενκ όχι μόνο πήρε τον πρώτο της βαθμό κόντρα στην Τσέλσι στο Βέλγιο, αλλά πέτυχε και το πρώτο της γκολ! Το σκορ πάντως άνοιξαν οι εγγλέζοι στο 26' με τον Ραμίρες που εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Τόρες για το 0-1.

Στο 40' ο Νταβίντ Λουίζ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 των Μπλε, όμως ο Κέτελες απ

Keywords
Τυχαία Θέματα