Έμεινε «ζωντανή» η Βαλένθια

23:40 1/11/2011 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE 5ος ΟΜΙΛΟΣ-4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 3-1

ΓΗΠΕΔΟ: «Μεστάγια»

Στην διεκδίκηση της 2ης θέσης του 5ου ομίλου ελπίζει ακόμη η Βαλένθια, αφού επικράτησε με 3-1 της μαχητικής Λεβερκούζεν στο «Μεστάγια» για την 4η Αγωνιστική, φθάνοντας τους πέντε βαθμούς ενώ οι Γερμανοί έμειναν 2οι με έξι βαθμούς. Η Βαλένθια πήρε προβάδισμα μόλις στο 12' δευτερόλεπτα όταν

ο Φρίντριχ γύρισε την μπάλα στον Λένο που έδιωξε πάνω στον Ζόνας, ο οποίος με δεξί πλασέ από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 10' όταν ο Μπανέγκα πάσαρε στον Ερνάντες που σούταρε άουτ από την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 13' «φλέρταρε» με το 2-0 όταν ο Σολδάδο τροφοδότησε τον Πάμπλο Ερνάντες που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Λένο έδιωξε σε κόρνερ. Η Λεβερκούζεν απείλησε με ισοφάριση στο 18' όταν ο Κάντλετς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Τοπράκ, ο οποίος έπιασε την εξ' επαφής κεφαλιά αλλά ο Ντιέγκο Άλβες έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Οι Γερμανοί «άγγιξαν» το 1-1 στο 27' όταν ο Μπάλακ πάσαρε στον Σαμ που σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ντιέγκο Άλβες έδιωξε σε κόρνερ. Η υπεροχή της Λεβερκούζεν «καρποφόρησε» στο 31' όταν ο Μπάλακ σέντραρε από τα αριστερά για τον Κίεσλινγκ, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Η Βαλένθια απείλησε στο 36' όταν ο Μπανέγκα τροφοδότησε τον Σολδάδο που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Λένο έδιωξε σε κόρνερ. Η Λεβερκούζεν «φλέρταρε» με το προβάδισμα στο 39' όταν ο Ρόλφες πάσαρε στον Σούρλε που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Ντιέγκο Άλβες έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι «νυχτερίδες» παραλίγο να προηγηθούν στο 50' όταν ο Φεργκουλί τροφοδότησε τον Σολδάδο, ο οποίος σούταρε άουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 57' όταν ο Μπέντερ πάσαρε στον Σούρλε, ο οποίος σούταρε άστοχα από την μικρή περιοχή. Η Βαλένθια προηγήθηκε ξανά στο 65' όταν Πάμπλο Ερνάντες και Ματιέ συνδυάστηκαν και ο δεύτερος γύρισε την μπάλα στον Σολδάδο, ο οποίος με τακουνάκι νίκησε τον Λένο για το 2-1. Η Βαλένθια «φλέρταρε» με το τρίτο γκολ στο 68' όταν ο Ζόνας πάσαρε στον Τίνο Κόστα που σούταρε από την μικρή περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Λεβερκούζεν σκόραρε στο 69' με τον Σούρλε όμως ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το γκολ ως οφσάιντ. Οι Ισπανοί «κλείδωσαν» την νίκη στο 75' όταν ο Τίνο Κόστα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Ραμί, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ της Βαλένθια.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ραμί, Ρουίς, Ματιέ, Μιγκέλ, Τοπάλ, Φεγκουλί (59' Πιάτι), Μπανέγκα (24' λτρ Τίνο Κόστα), Πάμπλο Ερνάντες, Ζόνας (74' Άλμπα), Σολδάδο.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Μ.Φρίντριχ, Τοπράκ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ (79' Ράιναρντ), Μπάλακ, Σαμ, Σούρλε, Κίεσλινγκ (76' Ντερτιγιόκ).

Keywords
Τυχαία Θέματα