Υπάρχει διαφορά… Στους πάγκους!

Βρισκόμαστε πιά λίγη ώρα πριν την έναρξη των ημιτελικών του φάιναλ φορ (πρώτα θ’ αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και βέβαια κορυφώνεται η αγωνία όλων σχετικά με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Σε θεωρητικό επίπεδο, η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα είναι τα φαβορί με τις δύο ελληνικές ομάδες

να έχουν το ρόλο του «αουτσάιντερ». Η λογική, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη διάρκεια και τη σταθερότητα που είχαν αυτό λέει…

Βεβαίως τώρα έχουμε να κάνουμε με έναν αγώνα. Νοκ άουτ… Θα παίξουν κι άλλα πράγματα ρόλο πέρα από την ποιότητα, από τα ρόστερ, από το ταλέντο κι απ’ όσα έχουν προηγηθεί. Τώρα θα «μιλήσουν» οι προσωπικότητες και κατά την ταπεινή μου άποψη ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός υπερέχουν σ’ αυτόν τον τομέα.

Δεν αναφέρομαι στους παίκτες (που επίσης αμφότερες οι ελληνικές ομάδες διαθέτουν σημαντικές προσωπικότητες) αλλά στους προπονητές. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι τα «ισχυρά χαρτιά» του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στους ημιτελικούς.

Γνωρίζουν και οι δύο το πότε αλλά κυρίως το πώς θα έχουν τους παίκτες τους έτοιμους την κατάλληλη στιγμή. Έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν την ικανότητα, ακόμα και σε εποχή που το scouting είναι «προχωρημένο», να κάνουν το… κάτι παραπάνω στο παιχνίδι, να βάλουν το απρόβλεπτο, το αιφνιδιαστικό, να κάνουν την… ποικιλία τους αν προτιμάτε.

Έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν ένα βήμα μπροστά από τον αντίπαλό τους από πλευράς τακτικής κι αυτό είναι πολύ σημαντικό σε παιχνίδια νοκ άουτ. Από την αρχή της σεζόν επέμενα ότι η ΤΣΣΚΑ μοιάζει με το πιο… σίγουρο στοίχημα αλλά διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για το πώς θα «λύσει» το θέμα του προπονητή, αν κάτι «στραβώσει» στη διάρκεια αγώνα φάιναλ φορ που είναι… μία κι έξω!

Ο δε Πασκουάλ είναι ένας σημαντικός προπονητής, που ενημερώνεται συνεχώς, έχει διαμορφώσει μια φιλοσοφία στη Μπαρτσελόνα αλλά δεν έχει δείξει μέχρι τώρα την «αντίδραση» που απαιτείται σε ματς υψηλού κινδύνου. Κυρίως όμως- και θα επιμείνω σ’ αυτό- η Μπαρτσελόνα δεν έχει «βάθος» στο rotation ενώ δε βρίσκεται και στην… πρώτη νιότη της συγκριτικά με τον Ολυμπιακό.

Πιστεύω σε γενικές γραμμές πάντως πως από την ΤΣΣΚΑ και τη Μπαρτσελόνα θα δούμε ό,τι περιμένουμε. Υπάρχει όμως σοβαρή περίπτωση να δούμε κάποια… άλλα πράγματα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Κοντά είμαστε πιά… Για να δούμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα