Υπόθεση πινακίδων: Τέσσερις νέοι μάρτυρες κατηγορίας

Mε την κατάθεση τεσσάρων νέων μαρτύρων κατηγορίας, των Αριστείδη Στυλιανού, Κούλα Σωκράτους ,Νίτσα Αλεξάνδρου και Ανδρέα Αλεξάνδρου συνεχίστηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο Πάφου η υπόθεση των πινακίδων του Δήμου Πάφου.

Στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο, παρουσιάστηκαν σήμερα οι διευθυντές των εταιρειών ΕΤΝΑ και ΑLΜΑ , κατασκευής πινακίδων, Χρίστος Ιωάννου της ΕΤΝΑ και Σωτήρης Αντωνιάδης της ΑLΜΑ και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος,

συνωμοσία προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις , κλοπή από δημόσιο λειτουργό ,κατάχρηση εξουσίας και το αδίκημα της συγκάλυψης.

Η σημερινή δικάσιμος ξεκίνησε με τον μάρτυρα κατηγορίας Ανδρέα Αλεξάνδρου , εργάτη πλατείας ο οποίος κατέθεσε στο Δικαστήριο ως τεκμήριο την κατάθεση του.

Στην κατάθεση του ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε στα διατακτικά που υπέγραφε ο ίδιος στην θέση του εκδότη.

Ακολούθως ο μάρτυρας αναγνώρισε τα διατακτικά που του υπέδειξε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Ο μάρτυρας εξήγησε την διαδικασία παραλαβής υλικών από τις κρατικές αποθήκες προς τον Δ. Πάφου, προσθέτοντας πως τα υλικά ερχόντουσαν και παραλαμβάνονταν από ιδιώτη μετά από εντολή του υπευθύνου.

Ο κ. Αλεξάνδρου απήντησε ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιο ήταν το άτομο που έπαιρνε τα υλικά και που τα μετέφερε.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της εταιρείας ΕΤΝΑ κατασκευής πινακίδων και του Χρίστου Ιωάννου Διευθυντή της εταιρείας, δικηγόρος Σάββας Μάτσας υπέβαλε την θέση στο μάρτυρα ότι τα διατακτικά που εξέδιδε ο Έπαρχος Πάφου και αφορούσαν υλικά για το Δ. Πάφου, εκτός από τον κατηγορούμενο Ζαχαρία Νικολάου υπέγραφε και ο Χαράλαμπος Νικολάου που ήταν επίσης υπάλληλος του Δ.Πάφου.

Εξάλλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνήγορου υπεράσπισης του Σωτήρη Αντωνιάδη Διευθυντή της εταιρείας ΑΛΜΑ , δικηγόρου Αλέξανδρου Αλεξάδρου ανέφερε πως όλα τα υλικά που έφευγαν από τις κρατικές αποθήκες, έφευγαν αφού καταβάλλονταν τα νόμιμα τέλη.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως μόνο στην περίπτωση που ένας ιδιώτης ερχόταν κατόπιν εντολής , του παραδίδονταν τα υλικά και όχι σε οποιονδήποτε.

Ακολούθησε η μάρτυρας κατηγορίας Νίτσα Αλεξάνδρου , τραπεζικός υπάλληλος,η οποία αναγνώρισε επιταγή του Δ. Πάφου που παρέδωσε στην δικαιούχο εταιρεία ΕΤΝΑ.

Η μάρτυρας κατηγορίας Κούλα Σωκράτους που κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου πιστοποίησε την εγκυρότητα των εγγράφων και επεξήγησε θέματα επιταγών.

Ακολούθησε ο μάρτυρας Αριστείδης Στυλιανού ο οποίος κλήθηκε να αναγνωρίσει δέσμη επιταγών με εκδότη τον Δήμο Πάφου και δικαιούχους τις εταιρείες που κατηγορούνται.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για την 17.10.2018 στις 10:00 το πρωί .

Βάσει του κατηγορητηρίου, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και Οκτωβρίου 2007 στην Πάφο οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων, και σηματοδότησης συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δ. Πάφου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή για τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα