Άνοιξε στέκι στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας - Αντιδρά η Κοσμητεία της Σχολής

Σε κατάληψη χώρου που ανήκει στη Φιλοσοφική Σχολή προχώρησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, για να λειτουργήσει ως πολιτικό στέκι.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στις 10/10 και απασχόλησε αρκετά τα media, ωστόσο πρέπει να τονιστεί πως όλοι οι πολιτικοί χώροι που δραστηριοποιούνται στις σχολές έχουν πρόσβαση σε υποτυπώδεις χώρους για την φύλαξη υλικού, πολιτικές συζητήσεις κ.α

Όπως αναφέρει και η ομάδα, το στέκι θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απο τις 10:00 εως 13:30, στην αιθουσα

516 της φιλοσοφικής.

Οστώσο, η κοσμητεία εξέδωσε ανακοίνωση που αποδοκιμάζει την παραπάνω ενέργεια:

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα (Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018) και με ομόφωνη απόφαση ανακοινώνει τα εξής:

Πολύ πρόσφατα, μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» προχώρησαν αυθαίρετα σε κατάληψη χώρου στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας.

Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της. Αποφασίζει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια.

Η Κοσμήτωρ

Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου

Κοσμητεία ΦιλοσοφικήςΦιλοσοφική σχολήΕΚΠΑΡουβίκωναςκατάληψη
Keywords
Τυχαία Θέματα