Ελπίδες ότι ζει ακόμη ο Κασόγκι εκφράζει η αρραβωνιαστικιά του

Την ελπίδα ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, Τζαμάλ Κασόγκι, είναι ακόμη ζωντανός εκφράζει η αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τζενγκίζ, μιλώντας στην τουρκική ιστοσελίδα ‘ΧαμπέρΤουρκ’.

«Έχω ακόμη ελπίδες ότι ζει. Περιμένω μία οριστική δήλωση. Το ζήτημα έχει λάβει διαστάσεις κρατικές και διεθνείς. Γι’ αυτό δεν το βλέπω αρμόζον να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση. Το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο, θα ήταν καλύτερο για μένα να παραμείνω σιωπηλή», δήλωσε η αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου, η οποία περίμενε τον Τζαμάλ Κασόγκι έξω από το προξενείο στις 2

Οκτωβρίου για ώρες, έως ότου ειδοποίησε σύμβουλο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για να παρέμβει κι εκείνος με τη σειρά του την αστυνομία.

Η Χατιτζέ Τζενγκίζ σε δήλωσή της επίσης στην ‘Ουάσιγκτον Ποστ’ είχε ζητήσει τη συνδρομή του Αμερικανού προέδρου και της Μελάνια Τραμπ για την εξιχνίαση της εξαφάνισης του αρραβωνιαστικού της. Χθες εξάλλου και ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να τη δει και να μάθει όλες τις λεπτομέρειες για το πολιτικό και διπλωματικό θρίλερ που εξελίσσεται με το Σαουδάραβα δημοσιογράφο.

Ερντογάν για Σαουδάραβα δημοσιογράφο: ‘Ανησυχούμε’

Την ανησυχία του για την τύχη για το Σαουδάραβα δημοσιογράφου εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η αστυνομία στην Τουρκία εκτιμά ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο κτίριο του προξενείου, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και επεσήμανε πως και οι Αμερικανοί έχουν τις ίδιες ανησυχίες με την Τουρκία. «Είναι δυνατόν να μην έχει καταγραφεί το γεγονός στις κάμερες ασφαλείας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας; Δηλαδή όταν όλα αυτά τα συστήματα που και πουλί να πετάξει ή κουνούπι να βγει το καταγράφουν, πώς γίνεται να μην υπάρχει τίποτα, όταν μάλιστα εκεί (στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας) έχουν ακόμη πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας;», αναρωτήθηκε αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το βασίλειο του Ριάντ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανατριχιαστικές ‘διαρροές’ για το εικαζόμενο φονικό

Την ίδια ώρα, νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εικαζόμενη δολοφονία του Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε άγρια από 2 άνδρες της 15μελούς ομάδας ‘εκτελεστών’ που ήρθε από τη Σαουδική Αραβία με αεροσκάφη.

Μάλιστα Τούρκοι αξιωματούχοι διατείνονται ότι γνωρίζουν ακριβώς πού και πότε δολοφονήθηκε ο Κασόγκι και είναι έτοιμοι να ερευνήσουν εξονυχιστικά ακόμη και τον κήπο της κατοικίας του γενικού προξένου, καθώς έχουν υποψίες ότι τον έθαψαν εκεί. «Όταν επιτραπεί στην ειδική ανακριτική ομάδα της αστυνομίας να μπει μέσα, ξέρουν ακριβώς πού να ψάξουν», λένε ανώνυμοι Τούρκοι αξιωματούχοι της αστυνομίας σε τουρκικά μέσα.

Ο Κασόγκι στις 28 Σεπτεμβρίου πήγε για πρώτη φορά στο προξενείο για τα χαρτιά για το γάμο του, αλλά του είπαν ότι δεν μπορούν να είναι έτοιμα την ίδια ημέρα και του έδωσαν ένα τηλέφωνο ενός ‘μυστικού’ αστυνομικού, για να τον καλέσει τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου και να τον ενημερώσει. Ο δημοσιογράφος κάλεσε την Τρίτη το πρωί της 2ας Οκτωβρίου και ο ‘μυστικός’ τον ενημέρωσε ότι μπορεί να προσέλθει στη 1 το μεσημέρι να τα παραλάβει.

Μισή ώρα πριν καταφτάσει ο Κασόγκι το τουρκικό προσωπικό του προξενείου βγήκε, ως είθισται, για το μεσημεριανό φαγητό, αλλά τους είπαν να μην ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους εκείνη την ημέρα, καθώς θα πραγματοποιούνταν μία υψηλού επιπέδου διπλωματική συνάντηση το απόγευμα.

Όπως δείχνει το βίντεο και η φωτογραφία που δημοσίευσε η ‘Ουάσιγκτον Ποστ’, ο Τζαμάλ Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο στις 13.14. Αφού χαιρέτισε τον υπάλληλο στην είσοδο, στη συνέχεια ο κλητήρας τον οδήγησε στο γραφείο του γενικού προξένου. Αμέσως μετά μπήκαν 2 άνδρες, τον έσυραν έξω από το γραφείο και τον έβαλαν σε ένα άλλο δωμάτιο, όπου τον σκότωσαν, όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές της τουρκικής αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίζουν ωστόσο τον τρόπο που τον δολοφόνησαν. Στη συνέχεια έσυραν το σώμα του σε ένα τρίτο δωμάτιο και τον τεμάχισαν.

Το προξενείο έχει στο ‘όνομά’ του 22 καταγεγραμμένα αυτοκίνητα, από τα οποία 3-4 εικάζονται ότι εμπλέκονται στο φόνο και ζητείται άδεια να ερευνηθούν. Ένα από αυτά έφυγε από το προξενείο στις 15.15 το απόγευμα και πήγε στο σπίτι του γενικού προξένου, που βρίσκεται κοντά στο προξενικό κτίριο. Ο Τούρκος εισαγγελέας εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει να ερευνηθεί ο κήπος του γενικού προξένου, μήπως ο Κασόγκι έχει θαφτεί εκεί. Σημειώνεται ότι ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας για τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου δεν βγήκε από το σπίτι του. Οι Τούρκοι ανακριτές θέλουν να ψάξουν την κατοικία του προξένου και όλα τα αυτοκίνητα που είναι καταγεγραμμένα στο προξενείο, ωστόσο οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουν ακόμη δώσει άδεια.

Η ομάδα των ‘15’ που έφυγε από την Κων/λη λίγες ώρες μετά τον εικαζόμενο φόνο λέγεται ότι πήρε μαζί της κι όλους τους σκληρούς δίσκους από τις κάμερες ασφαλείας του προξενείου.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έδωσαν πριν από δύο ημέρες, την Τρίτη, την άδεια στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει έρευνα στο προξενείο, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η άδεια ανακλήθηκε όταν τα τουρκικά μέσα χθες δημοσίευσαν τις φωτογραφίες των 15 υπόπτων-εκτελεστών που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη.

Πάντως, το όνομα που προκαλεί ερωτήματα μέσα σε αυτή την ομάδα των ‘15’ που ήρθαν από τη Σαουδική Αραβία, είναι ο επικεφαλής του ιατροδικαστικού σώματος του στρατού της Σαουδικής Αραβίας.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης λένε ΄ότι η τουρκική αστυνομία έχει αδιάσειστα στοιχεία, ακόμη και οπτικο-ακουστικό υλικό από τη σκηνή του εγκλήματος. Κι όλα αυτά από το ρολόι Apple, που φορούσε ο Κασόγκι μέσα στο κτίριο και το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το τηλέφωνο iphone, που είχε δώσει στην αρραβωνιαστικιά του, πριν μπει στο προξενείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα