Τρίτωσε το καλό για Παναθηναϊκό

Νέα νίκη σε ντέρμπι για το «τριφύλλι», κέρδισε 1-0 τον Πανιώνιο. Σημαντικό διπλό για την ΑΕΚ επί του Πλατανιά
M' ένα πέναλτι του Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Πανιωνίου (1-0) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες νίκες σε ντέρμπι. Την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός

θα παίξει τη 2η θέση της κανονικής περιόδου (σε ισοβαθμία με τον Πανιώνιο υπερτερεί μετά το 1-1 της Νέας Σμύρνης).

Στα πρώτα λεπτά δεν είχαμε πολλές φάσεις, ένα σουτ από Βιγιαφάνιες και Μασούντ, χωρίς ωστόσο Βλαχοδήμος και Γιαννιώτης να ανησυχήσουν. Στο 17ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Αργεντινό σε ένα περίεργο σουτ, με την μπάλα να σταματά στην αριστερή δοκό.

Ο Πανιώνιος είχε μία μεγάλη στιγμή στο 27ο λεπτό, όταν ο Μασούντ έπιασε στον... ύπνο την άμυνα των «πρασίνων». Εκτέλεσε αμέσως το φάουλ, αλλά ο Μασούρας σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο δεύτερο μέρος επικράτησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 62΄, στην απόπειρα του Σουηδού να πλασάρει και τον Γιαννιώτη να δείχνει την κλάση του. Λίγο μετά είχαμε τη φάση που έκρινε το παιχνίδι.

Ο Λέτο μπήκε στην περιοχή και ξέφυγε από τον Τασουλή, που πήγε να τον μαρκάρει. Ο Αργεντινός έπεσε έξυπνα στην περιοχή και ο διαιτητής Γκράνας έδωσε φάουλ-πέναλτι. Μία απόφαση αρκετά αυστηρή, που έκανε γκολ ο Μπεργκ στο 74ο λεπτό.

Σημαντικό διπλό
Μια από τις πιο σημαντικές νίκες της στη φετινή σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ, με 2-0 στην έδρα του Πλατανιά για την 27η αγωνιστική της Super League. Ανέβηκε ξανά στην 5η θέση και, με βάση το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών, η παρουσία της στα play off δείχνει δεδομένη.

Με τον Σέρχιο Αραούχο σε μεγάλα... κέφια, η ΑΕΚ κυριάρχησε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Αργεντινός στο 18΄ είδε την κίνηση κρυφού φορ του Βινίσιους, ο οποίος μάζεψε την μπάλα με το αριστερό, εκτέλεσε με το δεξί και άνοιξε το σκορ. Ο Πλατανιάς απάντησε, επιτέθηκε και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 41΄ με σέντρα του Μενδρινού και κεφαλιά του Μπανανά, που εξουδετέρωσε με εξαιρετική επέμβαση ο Μπάρκας.

Ο Χιμένεθ έβαλε στο ματς τον Χρήστο Αραβίδη κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Μόλις 150 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα, ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή και από δύσκολη πλάγια θέση έγραψε το 0-2 στο 67΄

Keywords
Τυχαία Θέματα