Θα παίξει τεράστια σημασία η στρατηγική

ΟΜΟΝΟΙΑ
Τελικές ετοιμασίες ενόψει ντέρμπι στο «Ηλίας Πούλλος» - Όλοι δηλώνουν παρόντες

Ένα ντέρμπι κόντρα στον «αιώνιο» έχει πάντα σημασία και φέρνει στο προσκήνιο κίνητρα. Η Ομόνοια αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερα χρόνια και έχει πλέον μία πολύ δυσμενή παράδοση. Αυτό είναι παράπλευρο κίνητρο (το πρεστίζ) που έχει πληγεί πάρα πολύ. Για την Ομόνοια, όμως, έχει πρώτιστη σημασία να τερματίσει 4η.

Πιθανό κέρδος στο ντέρμπι θα είναι φυσικά ένα πολύ βοηθητικό στοιχείο. Για το «τριφύλλι» τα πράγματα είναι δεδομένα την Κυριακή. Η ομάδα υστερεί σε ποιότητα, έχει αδυναμίες, αλλά πάντα

και ειδικά στα ντέρμπι υπάρχει ο τρόπος να καλύπτονται τέτοια ντεζαβαντάζ. Αν υπάρξει φυσικά δίπλα στον ρεαλισμό και η σωστή προσέγγιση.

Η στρατηγική είναι ένα σημείο αναφοράς. Το πώς θα στηθεί, το πώς θα εξουδετερώσει τα όπλα του αντιπάλου, το πώς θα αξιοποιήσει τα δικά της θετικά στοιχεία. Σίγουρα η Ομόνοια θα πρέπει να αμυνθεί σωστά, από τον Ντάρμπισαϊαρ μέχρι τον Παναγή. Δεν σημαίνει, όμως, πως θα αρκεστεί σε παθητικό ρόλο, πρέπει να δείχνει, με την προσέγγισή της, επικίνδυνη.

Η διάθεση, το πάθος και η ενέργεια είναι επίσης απαραίτητα στοιχεία. Το 3ο και σημαντικό είναι η αυτοσυγκέντρωση, Τα χοντρά λάθη στοίχησαν πολλές φορές στην άμυνα. Όμως δεν είναι μόνο εκεί το θέμα. Καθαρό μυαλό θα χρειαστεί στην κάθε ενέργεια, είτε έχει να κάνει με μία απλή αλλά σημαντική πάσα στο κέντρο είτε με την αξιοποίηση μίας επιθετικής προοπτικής.

Αποφασίζει
Ο Άκης Ιωακείμ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Η επιστροφή του Μαργκάσα (ήταν τιμωρημένος) πιθανότατα σημαίνει και επιστροφή του στην 11άδα. Ο βραχύσωμος μέσος έχει καλή παράδοση εμφανίσεων στα ντέρμπι και η αλήθεια είναι ότι απέναντι στον Απόλλωνα φάνηκε η απουσία του, αφού έχει τρεξίματα και εμπλοκή στο επιθετικό κομμάτι. Τώρα αν θα εκτοπίσει τον Κατελάρη ή τον Μπρέβελντ, αυτό μένει να φανεί.

Ο νεαρός Κύπριος προσφέρει γερά πνευμόνια, δύναμη και ύψος, ο Ολλανδός είναι σαφώς πιο έμπειρος. Γενικά, σε άμυνα και κέντρο, η τεχνική ηγεσία έχει πολλές επιλογές. Στα μετόπισθεν φυσικά, μπροστά από τον Παναγή, στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Άρνασον, Βύντρα και αριστερά ο Σοϊλέδης, ενώ μένει να δούμε αν ο Ιωακείμ θα επιμείνει στον Δημητρίου ή θα κοιτάξει τις επιλογές των Παναγιώτου και Κωνσταντινίδη.

Στην επίθεση, Χριστοφή και Ντάρμπισαϊαρ είναι βέβαιοι. Αριστερά είναι το θέμα. Ο Αζίζ είναι ο μόνος καθαρόαιμος ακραίος, αλλά είναι «άγουρος» για τέτοιο ματς. Κύπρου και Ρουσιάς είναι οι δύο άλλοι υποψήφιοι.

Στο προηγούμενο ντέρμπι της Λευκωσίας η Ομόνοια πήγε χωρίς κόσμο. Την Κυριακή θα έχει και τους οργανωμένους της έπειτα από καιρό. Είναι ένα συν, γιατί σε τέτοιο ματς η βοήθεια των φιλάθλων είναι σημαντική.

Την ίδια ώρα ο Πάμπος Χριστοδούλου ετοιμάζεται για τις πρώτες του αποστολές, ώστε ν' αρχίσει να βρίσκει τους πιθανούς παίκτες που θα αποκτήσει η ομάδα το Καλοκαίρι.

Αν και έχει μία αρκετά γεμάτη εικόνα για την ομάδα και σίγουρα θα προχωρήσει αρκετά στον προγραμματισμό, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάιο και σίγουρα θ' ανακοινωθούν μετά τη λήξη της χρονιάς. Έτσι και αλλιώς, υπάρχει αριθμός παικτών που θα κριθούν στις επόμενες αγωνιστικές.

Δεδομένο είναι ότι θα έρθουν αρκετά νέα πρόσωπα στην Ομόνοια, αλλά από την άλλη θα παραμείνει και σημαντικός αριθμός από το υπάρχον ρόστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα