Μια ιστορία πολιτικής και εθνικής αθλιότητας

Πρώτη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ καθίστανται εντολοδόχοι κατοχικού ηγέτη, και θλιβεροί απολογητές της τουρκικής δολιότητας

Προχθές ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους εξήγγειλε μαζική παραχώρηση 7.200 «υπηκοοτήτων» σε Τούρκους. Και προχώρησε και ανακοίνωσε ότι, στο άμεσο μέλλον, ο αριθμός θα φθάσει τις 27.000. Ουδεμία αντίδραση υπήρξε από μέρους της Κυβέρνησης, του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ. Πλήρης ανοχή στον συνεχιζόμενο

εποικισμό.

Προχθές ο κατοχικός ηγέτης, περιφερόμενος στις Βρυξέλλες, εν μέσω εναγκαλισμών και ασπασμών του Γιούνκερ και της Μογκερίνι, επέμεινε στην αξίωση της Τουρκίας για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες. Διατύπωσε απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για πρόκληση εντάσεων, σε περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Διεκδίκησε μερίδιο από τα κέρδη του φυσικού αερίου. Επανέλαβε την αξίωσή του για «διόρθωση του λάθους» της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Απαίτησε «ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια» για τους Τουρκοκυπρίους, όπως βεβαίως εννοεί να εφαρμοσθούν στην πράξη αυτές οι έννοιες. Και προδιέγραψε τη μορφή της λύσης στη βάση των κατοχικών «πραγματικοτήτων» και την αναβάθμιση και νομιμοποίηση του ψευδοκράτους σε ισότιμο συνεταίρο.

Ούτε και σε αυτήν την περίπτωση υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση από πλευράς Κυβέρνησης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.
Ενώπιον αυτής της απαράδεκτης και σαφέστατης διχοτομικής έξαρσης της τουρκοκυπριακής πλευράς, οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ετοιμάζονται σήμερα να δικαιώσουν τον Ακιντζί, να του δώσουν όσα απαιτεί, να διαγράψουν την ιστορία του κυπριακού Ελληνισμού, προτάσσοντες κωμικές δικαιολογίες, ώστε να δώσουν ώθηση σε επανεκκίνηση μίας θανατηφόρου διαδικασίας, η οποία θα καταλήξει, χωρίς καμία αμφιβολία, σε τουρκοποίηση της Κύπρου και εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου.

Ευρισκόμεθα ενώπιον μίας πολιτικής και εθνικής αθλιότητας.
Παρακολουθήστε το όλο σκηνικό.

*Ο κατοχικός ηγέτης ανατινάσσει τις συνομιλίες. Και εκ των συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνει πως «ο κ. Ακιντζί είναι 100% δικαιολογημένος» και πως η Βουλή προκάλεσε «μίνι πραξικόπημα». Και όμως ο Πρόεδρος, ο οποίος δαπανάται σε αφορισμούς κατά των διαφωνούντων με την πολιτική του, επιδεικνύει παχυδερμία ελέφαντα. Και διατηρεί την εκτραπείσα στη θέση συμβούλου του!

*Αντί όλη η πολιτική της Κυβέρνησης να επικεντρωθεί στην καταδίκη και στην καταγγελία της Τουρκίας και του Ακιντζί, ο Πρόεδρος και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων αφήνουν την τουρκική πλευρά αλώβητη, της αποδίδουν δικαιολογητικά και στρέφουν τα πυρά τους κατά της δημοκρατικά ληφθείσης απόφασης της Βουλής.

*Στη συνέχεια, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, αντί να διαβουλευθεί με τα ελληνοκυπριακά κόμματα προς χάραξη κοινής αντιμετώπισης της τουρκικής δολιότητας, περιοδεύει στα κατεχόμενα, διαβουλεύεται με τις όμορες τουρκοκυπριακές δυνάμεις, συναντά κρυφά τον Ακιντζί σε άγνωστο μέρος, και μετατρέπεται σε κατήγορο της νόμιμης Βουλής και παροχέα δικαιολογητικών στον κατοχικό ηγέτη. Η όλη συλλογιστική του επικεντρώνεται στο ότι η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα υπήρξε η αιτία, η οποία προκάλεσε τη διακοπή των συνομιλιών.

*Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, από την πρώτη στιγμή, υπόσχεται στον Ακιντζί ότι θα «διορθώσει το λάθος» της Βουλής. Είτε με υπόδειξη του Προέδρου Αναστασιάδη, αλλά εν γνώσει του Προέδρου, συναντάται με τον κατοχικό ηγέτη σε χώρο τον οποίο με πρωτοφανές πείσμα αρνείται μέχρι σήμερα να κατονομάσει, και του υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση τροπολογίας η οποία θα ακυρώνει την απόφαση της Βουλής. Ποιας Βουλής; Όχι της «βουλής» του ψευδοκράτους, αλλά της Βουλής του Κράτους, της Βουλής στην οποία μετέχει ο ΔΗΣΥ.

*Ακολούθως, οι εντολές Ακιντζί γίνονται πράξη από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ. Η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, για ακύρωση της απόφασης, παραπέμπεται και εγκρίνεται με οριακή διαφορά στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας. Με ψήφους ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Εκτελείται το πρώτο μέρος των εντολών Ακιντζί.

*Τελευταία πράξη. Ο Ακιντζί δεν ικανοποιείται. Απαιτεί απόφαση της ολομέλειας της Βουλής για ακύρωση της απόφασης. Ο ΔΗΣΥ συναινεί εκ νέου. Και σήμερα με ψήφους, μίας άνευ αρχών πολιτικής συμμαχίας, αναμένεται η τροπολογία του ΔΗΣΥ να μετατραπεί σε Νόμο του Ακιντζί.

*Σε όλη αυτήν τη σκοτεινή και αθλία περίοδο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κινεί τα νήματα από το Προεδρικό. Εν μέσω δηλώσεων οι οποίες τη μία ημέρα λαμβάνουν χρώμα γαλανόλευκο και την άλλη χρώμα ημισελήνου, παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια που πότε ικανοποιούν το λαϊκό αίσθημα και πότε τον Ακιντζί.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιθυμεί είναι η πάση θυσία επανάληψη του διαλόγου, προκειμένου να τον παρατραβήξει μέχρι τις προεδρικές εκλογές και να χρησιμοποιήσει το εθνικό θέμα ως προεκλογικό όπλο. Για να εμφανισθεί ως ηγέτης ο οποίος οδήγησε το Κυπριακό στα πρόθυρα λύσης και γνωρίζει πώς θα το επιλύσει. Νέο προεκλογικό σλόγκαν: «Το Κυπριακό θέλει τον ηγέτη του».

Πρόκειται για μία από τις πιο σκοτεινές, άθλιες και αδιαφανείς περιόδους του εθνικού θέματος. Μία περίοδο κατά την οποία, για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων μετατράπηκαν σε θλιβερούς ικέτες και τραγικούς απολογητές της τουρκικής δολιότητας και των τουρκικών σχεδιασμών...

Keywords
Τυχαία Θέματα