Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους στη Συρία(vid)

Πυραυλική επίθεση κατά στόχων αεροπορικού και αμυντικού ενδιαφέροντος εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία πραγματοποίησαν τα ξημερώματα οι ΗΠΑ, σε αντίποινα για την φρικτή επίθεση με χημικά στο Χαν Σεΐχουν.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε προειδοποιήσει για μονομερές πλήγμα στη Συρία, αφού το Σ.Α. απέτυχε να υιοθετήσει καταδικαστικό ψήφισμα.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι 59 πύραυλοι Κρουζ, τύπου «Τόμαχοκ», χτύπησαν την αεροπορική βάση στην κεντρική πόλη

Χομς, από την οποία απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά, που έκαναν ρίψη των χημικών όπλων.

Οι πύραυλοι αυτοί, είπε, που εκτοξεύθηκαν από δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο Θάλασσα, έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ.”

Με διάγγελμά του προς τον Αμερικανικό λαό, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε ότι έδωσε εντολή για ένα στοχευμένο στρατιωτικό χτύπημα κατά της βάσης, απ’ όπου ξεκίνησε η χημική επίθεση.

Ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, είπε, εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλητικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.

Η πρόληψη και η αποτροπή διάδοσης και χρήσης θανατηφόρων χημικών όπλων αποτελεί, τόνισε, θέμα ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Αφορά, είπε, άμεσα την ασφάλεια της χώρας μας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ανέφερε, η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα και δεν τήρησε τις δεσμεύσεις, που προκύπτουν από την σύμβαση για τα χημικά όπλα. Τέλος, αγνόησε κάθε προτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ως συνέπεια, είπε, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε όλα τα πολιτισμένα έθνη να πλαισιώσουν τις ΗΠΑ επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών.

Ζητούμε, δήλωσε, τη σοφία του Θεού, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου, που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών, που πέθαναν. Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική ενεργεί για το δίκαιο, τόσο η ειρήνη και η αρμονία θα επικρατήσουν στο τέλος.

Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο κατεληξε στο διάγγελμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κυβερνήτης της Χομς δήλωσε στο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση, που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών.

Η αεροπορική βάση, δήλωσε, υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των “ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων,” αλλά και του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, στη Συρία.

“Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί. Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν την άδεια της Μόσχας αναφορικά με την πυραυλική επίθεση.

Οι βομβαρδισμοί δείχνουν, είπε, ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να λάβει αποφασιστικά μέτρα δράσης κατά αποτρόπαιων πράξεων.

Ο αμερικανικός στρατός κοινοποίησε στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μια συριακή αεροπορική βάση και δεν έπληξε τμήματα της βάσης, όπου θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, λοχαγός Τζεφ Ντέιβις.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, είπε, είχαν "πολλαπλές" συνομιλίες με τις ρωσικές δυνάμεις, πριν εκτοξεύσουν τους πυραύλους, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας, που είχε συμφωνηθεί από πριν για να αποφύγουν κατά λάθος συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των δυνάμεών τους στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, προειδοποίησε για "αρνητικές επιπτώσεις", αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία, ως αντίδραση στην επίθεση με τοξικό αέριο.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο Ιντλίμπ, την ευθύνη της οποίας οι ΗΠΑ επιρρίπτουν στη Ρωσία και τη Συρία, και οι δύο χώρες την απορρίπτουν, υπέδειξε ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν τις αρνητικές επιπτώσεις και όλη η ευθύνη, αν διεξαχθούν στρατιωτικές πράξεις, θα ανήκει σε εκείνους που ξεκίνησαν κάποια τέτοια αμφίβολη και τραγική επιχείρηση.

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες αρνητικές επιπτώσεις, είπε, "Δείτε το Ιράκ, δείτε τη Λιβύη".

H Βολιβία ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση σήμερα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο διπλωμάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα