Στους «16» από τώρα Σίτι και Ρεάλ

Σημαντική νίκη της μέτριας Γιουνάιτεντ, υποθήκη πρωτιάς η Μπενφίκα
Η Ρεάλ και η Μάντσεστερ Σίτι ήταν οι κερδισμένες στα χθεσινά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη με την ψυχή στο στόμα. Η Ρεάλ έκανε μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον όμιλο, κερδίζοντας την Παρί, η Σίτι πέρασε σαν σίφουνας από τη Σεβίλη. Μαδριλένοι και «Πολίτες» είναι οι πρώτες ομάδες που περνούν στην επόμενη φάση.

Φοβερό ματς
Το

ματς στο Μπερναμπέου δεν είχε καμία σχέση με αυτό προ 14 ημερών στο Παρίσι. Φοβερός ρυθμός, πολλές φάσεις, ένα μόνο γκολ. Η Ρεάλ ευτύχησε να σκοράρει στο 35΄με τον Νάτσο, που δευτερόλεπτα πριν μπήκε σαν αλλαγή. Η Παρί ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες και είχε δοκάρι με τον Ραμπιό. Η Ρεάλ έλεγξε το ματς στην επανάληψη και θα μπορούσε πάντως να πετύχει 2ο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο. Η Παρί στο 88΄ είχε δεύτερο δοκάρι με τον Ντι Μαρία. Η Σαχτάρ πήρε σημαντική σε έκταση νίκη επί της Μάλμο και προβάδισμα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Πήρε φόρα η Σίτι
Προτού καλά-καλά ζεσταθούν οι ομάδες, η Σίτι πήρε προβάδισμα δύο γκολ στη Σεβίλη και τελικά επικράτησε με 3-1. Ήταν η 3η της συνεχόμενη νίκη και δείχνει πως έχει τα φόντα να κάνει φέτος καλή ευρωπαϊκή πορεία. Η Γιουβέντους βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ στη Γερμανία, ισοφάρισε στην εκπνοή του ημιχρόνου, έμεινε με 10 παίκτες για 37 λεπτά, αλλά πήρε έναν σημαντικό βαθμό.

Προβάδισμα η Μπενφίκα
Κόλλησε στην Αστάνα η Ατλέτικο, μένοντας -παρά την υπεροχή της- στο 0-0 με την ομάδα του Καζακστάν και η Μπενφίκα, που επιβλήθηκε της Γαλατασαράι με 2-1, πήρε προβάδισμα για τη πρωτιά του ομίλου.

Κέρδισε, αλλά...
Η Μάντσεστερ γι' ακόμη μία φορά ήταν μετριότατη, ακίνδυνη και προβλεπτή. Ανούσια κατοχή και ευκαιρίες με το σταγονόμετρο. Πάλι καλά που κατάφερε να σκοράρει με τον Ρούνι, 11 λεπτά πριν από το τέλος και με 7 βαθμούς πέρασε πρώτη στον όμιλο. Πάντως δύο λεπτά πριν το γκολ, η ΤΣΣΚΑ έχασε ασύλληπτη ευκαιρία να σκοράρει. Η Αϊντχόφεν μετά τη Γιουνάιτεντ, κέρδισε εντός και την Βόλφσμπουργκ και μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, σε έναν όμιλο όπου όλα παραμένουν ρευστά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
1ος Όμιλος
Ρεάλ-Παρί 1-0
35΄ Νάτσο
Σαχτάρ-Μάλμο 4-0
29΄ Γκλάντκι, 48΄ πεν. Σρνα, 55΄ Εντουάρντο, 73΄ Τεξέιρα

1. Ρεάλ 10
2. Παρί Σ.Ζ. 7
3. Σαχτάρ 3
4. Μάλμο 3

2ος Ομιλος
Αϊντχόφεν-Βόλφσμπουργκ 2-0
55΄ Λοκάντια, 86΄ Ντε Γιονγκ
Μαν. Γιουνάιτεντ-ΤΣΣΚΑ 1-0
79΄ Ρούνι
1. Μαν. Γιουνάιτεντ 7
2. Βόλφσμουργκ 6
3. Αϊντχόφεν 6
4. ΤΣΣΚΑ 4

3ος Όμιλος
Αστάνα-Ατλέτικο 0-0
Μπενφίκα-Γαλατασαράι 2-1
52' Γιόνας, 67΄Λουϊζάο / 58΄Ποντόλσκι
1. Μπενφίκα 9
2. Ατλέτικο 7
3. Γαλατασαράι 4
4. Αστάνα 2

4ος Όμιλος
Σεβίλη-Μαν. Σίτι 1-3
25΄ Τρεμουλινάς / 8΄ Στέρλινγκ, 11΄ Φερναντίνιο, 36΄ Μπονί
Γκλάντμπαχ-Γιουβέντους 1-1
18΄Γιόνσον / 44΄Λιχστάινερ

1. Μαν. Σίτι 9
2. Γιουβέντους 8
3. Σεβίλη 3
4. Γκλάντμπαχ 2

Keywords
Τυχαία Θέματα