Δραματική διάσωση προσφύγων στην Αγία Νάπα

Σε εξέλιξη βρισκόταν χθες ολονύχτια διάσωση 25-50 προσφύγων, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, που επέβαιναν πλοιαρίου, 50 ναυτικά μίλια ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Κάβο Γκρέκο, στην Αγία Νάπα. Μέχρι την τελευταία ενημέρωση της «Σ» στις έντεκα το βράδυ, είχε μεταφερθεί με ασφάλεια στη στεριά ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων, ενώ κάποιοι βρίσκονταν ακόμη στη θάλασσα. Την επιχείρηση διάσωσης ανέλαβαν τρία ελικόπτερα των κυπριακών και βρετανικών

Αρχών υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Το έργο των Αρχών ήταν εξαιρετικά δύσκολο, λόγω

των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή αλλά και τη θαλασσοταραχής που επικρατούσε. Οι διασωθέντες, αφού τους παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρονταν στο νοσοκομείο της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μωρό νοσηλευόταν με υποθερμία.

Το πλοιάριο εξέπεμψε σήμα κινδύνου αργά χθες το απόγευμα. Ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης, μέλη της Πολιτικής Άμυνας προέβαιναν στις απαραίτητες προεργασίες για τη διαμονή των διασωθέντων στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά. Υπό την ευθύνη της Υπηρεσίας είναι, μεταξύ άλλων, η παροχή νερού, τροφής και ρούχων. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό διάσωσης προσφύγων που απασχολεί την Κύπρο τους τελευταίους μήνες. Παρατηρείται γενικότερα μια έξαρση του φαινομένου στις χώρες τις Μεσογείου, λόγω της έκρυθμης κατάστασης σε χώρες όπως η Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα