Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε

Στις λεπτομέρειες η ΑΕΚ έχασε με 75-71 από την Ενέρτζια Ρουμανίας
Δυστυχώς, η Πετρολίνα ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει στη 2η Αγωνιστική του FIBA Europe Cup, χάνοντας από τη ρουμάνικη Ενέρτζια (ομάδα του Κύπριου προπονητή Τώνη Κωνσταντινίδη) με 71-75. Χίλιοι περίπου φίλαθλοι βρέθηκαν στο "Κίτιον Αθλητικό Κέντρο". Η ΑΕΚ

ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλά και κατάφερε να προηγηθεί με τέσσερις πόντους διαφορά, με 11-7, ωστόσο στη συνέχεια η Ενέρτζια με ένα σερί οκτώ πόντων έφερε το ματς στο 11-15 υπέρ της. Τελικά το συγκρότημα του Γιώργου Κετσελίδη κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να προηγείται με 24-20 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Πετρολίνα ΑΕΚ έδειξε να μπαίνει αρκετά καλά στο παρκέ, και κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά της από την Ενέρτζια. Στο 18:31 η ομάδα της Λάρνακας δημιούργησε σημαντική διαφορά 11 πόντων, τη μεγαλύτερη στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, με το σκορ να είναι στο 43-32 υπέρ της. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, κατάφεραν μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να πετύχουν τρεις ακόμα πόντους και να μειώσουν σε 43-35, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η Ενέρτζια ανέβασε τον ρυθμό της και κατάφερε να μειώσει σε δύο πόντους την διαφορά, σε 52-50, 3:24 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η κυπριακή ομάδα όμως αντέδρασε και ξαναπήρε κεφάλι 7 πόντων. Η Ενέρτζια πέτυχε τρεις πόντους με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, μειώνοντας σε 59-55, ενώ στο 33:28 το σκορ ήταν 61-61. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι σε αυτά τα πρώτα στάδια της τέταρτης περιόδου, καταφέρνοντας να φέρουν το παιχνίδι στην ισοπαλία. Μάλιστα οι Ρουμάνοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στη συνέχεια του αγώνα, κάνοντας το 61-65, στο 33:54. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε, παρά τη προσπάθειά της, να ανατρεψει την κατάσταση.

Με Ταρτού η ΕΘΑ
Να αποδείξει ότι η βαριά ήττα από τη Χιμίκ στην πρεμιέρα δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της ομάδας, θέλει απόψε (19.00), η ΕΘΑ. Η ομάδα της Έγκωμης αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής την Ταρτού Εσθονίας, μία έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη. Σαφώς και το έργο της ΕΘΑ είναι δύσκολο και πρέπει να υπερβάλει εαυτόν. Η Ταρτού είχε κερδίσει στην πρεμιέρα με 81-72 τη λιθουανική Ουτένας. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από τη Cytavision.

Keywords
Τυχαία Θέματα