Σε ρόλο πυροσβέστη οι Γονείς-Πρωτοβουλία για άρση αδιεξόδου (vid)

Πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου στον χώρο της Παιδείας λαμβάνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονιών Μέσης. Σήμερα κιόλας θα αποσταλεί σχετική επιστολή σ’ όλους τους εμπλεκόμενους, ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Κυριάκος Νικηφόρου, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας. «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδρανείς τις εξελίξεις», είπε.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση – παράκληση προς τον Γ.Γ. της ΠΟΕΔ, ο οποίος επίσης ήταν καλεσμένος, προκειμένου να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να μπορέσουν έτσι οι μαθητές να προχωρήσουν με ηρεμία στα μαθήματά τους.

Ο Χάρης Χαραλάμπους

κλήθηκε να απαντήσει για τον παραλληλισμό που έκανε στο Facebook νωρίτερα το πρωί, όπου αναφέρθηκε για τους «παλικαρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στον Ερντογάν», λέγοντας ότι η ανάρτηση αυτή είναι καθαρά δική του, προσωπική άποψη, εξηγώντας ότι αναφέρεται στις «ετσιθελικές αποφάσεις» που έλαβε η Κυβέρνηση. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει τρόπος να βοηθήσουν οι Συνομοσπονδίες Γονέων. Δεν υπάρχουν ενδείξεις απεργοσπαστών, λέει, δεν είναι της ώρας. Τα μέλη μας, επανέλαβε ο κ. Χαραλάμπους, είναι ενωμένα. Με καλή θέληση, η λύση θα βρισκόταν από προχθές, είπε και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ποιος έχει την ευθύνη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ανέφερε ότι «πρωτοβουλίες ζήσαμε πολλές το προηγούμενο διάστημα. Αν υπάρχει όντως βούληση να εξευρεθεί λύση χωρίς σκοπιμότητα, τότε έχουμε όλη την καλή διάθεση. Οι απεργίες δεν είναι αυτοσκοπός». Απαντώντας ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή δεν ενέχει καμιά σκοπιμότητα, αφού δουλειά των γονιών είναι -όπως σημείωσε- να προστατευτούν τα παιδιά. Η συνομοσπονδία, τόνισε, θα τοποθετηθεί και για πρώτη φορά θα πει τις δικές της εισηγήσεις.

Κληθείς να απαντήσει για το τι είναι αυτό που θα μπορούσε να μεσολαβήσει για να αρθούν οι απεργίες, ανέφερε ότι ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει δεν είναι τυχαίος. «Αν υπάρξει οτιδήποτε και μπορεί να τεθεί στο φως της δημοσιότητας χωρίς κλειστές πόρτες και με διαφανείς διαδικασίες», είπε.

Για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των μέτρων, ο κ. Σωκράτους επανέλαβε τα όσα ανέφερε για την επιτροπή αγώνα, η οποία θα καταρτίσει το πλάνο των κυλιόμενων απεργιών στη συνέχεια. Το πλάνο θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνο. Καλοδεχούμενη είναι, είπε, η κάθε προσπάθεια, ωστόσο ξεκαθαρίστηκε ότι τα απεργιακά μέτρα προχωρούν κανονικά. Καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις, ανέφερε κλείνοντας, ενώ απαντώντας στις αναφορές του ΠτΔ για εκβιασμούς από συνδικαλιστές, είπε ότι αυτοί που εκβιάστηκαν από την Κυβέρνηση, είμαστε εμείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα