Κατεχόμενα: Τα λεφτά που ξοδεύουν εκεί Ε/Κ στα πρωτοσέλιδα

Τα στοιχεία της JCC για τα ποσά που ξοδεύουν Ε/κ και Τ/κ εκατέρωθεν οι κάτοχοι καρτών, μαζί με θέματα οικονομίας και τιμών προϊόντων, είναι τα κύρια στις πέντε τ/κ εφημερίδες σήμερα. Αναφορά γίνεται, επίσης, σε συνέντευξη του Μπαρμπαρός Σιανσάλ στη διαδικτυακή εφημερίδα Γκαζέτα Κίπρις, αλλά και σε αστυνομικά θέματα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Η Τουρκία με κούρασε», αναφέρεται σε συνέντευξη του γνωστού Τούρκου σχεδιαστή μόδας Μπαρμπαρός Σιανσάλ, που δηλώνει ότι «χώρισα με την Τουρκία λόγω της βιαιότητας και της αδιαλλαξίας της» και προτρέπει

τους Τ/κ «να βρείτε τους εαυτούς σας. Πρέπει να βγάλετε πλέον αυτό το βρόμικο φόρεμα». Αλλού αναφέρει ότι η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» πραγματοποιεί σήμερα μονοήμερη, προειδοποιητική απεργία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αντιδρούν τώρα και οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων, δηλώνοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα μεταφέρουν μαθητές.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το συνάλλαγμα δεν σταμάτησε το ενδιαφέρον για τον νότο», αναφέρεται στα στοιχεία για το τι ξόδεψαν με πιστωτικές και άλλες κάρτες οι Τ/κ στον «νότο» και οι Ε/κ στον «βορρά» τον Αύγουστο που πέρασε. Αλλού γράφει ότι νέα συνεργασία στον τομέα του αρχαιολογικού τουρισμού υπέγραψε ο «υπουργός τουρισμού» με τον ομόλογό του στην Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ατύχημα με 4 αυτοκίνητα, όταν τζιπ προσπάθησε να κάνει επαναστροφή με λάθος τρόπο σε κεντρικό δρόμο της Λευκωσίας.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το συνάλλαγμα δεν μπόρεσε να αποτελέσει εμπόδιο», γράφει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, για πρώτη φορά από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα, το ποσό που ξόδεψαν με κάρτες οι Ε/κ στον «βορρά» ξεπέρασε τον Αύγουστο το ποσό που ξόδεψαν οι Τ/κ στον «νότο». Αλλού αναφέρει ότι ο πρύτανης του «πανεπιστημίου» Μπαχτσέσεχιρ Κύπρου δήλωσε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τα πανεπιστήμια στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά τη συμφωνία κτηνοτρόφων – «κυβέρνησης», η ένωση μεταποιητών γαλακτοκομικών προϊόντων υποστηρίζει ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν θα γίνουν πιο φτηνά.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Καίνε τα καύσιμα», γράφει ότι τα τελευταία 8 χρόνια έχουν επιβληθεί απανωτές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, που φτάνουν το 145% στην κηροζίνη και στο 135,6% στη βενζίνη 98 οκτανίων. Αλλού γράφει ότι η ξηρασία επηρέασε τη σταφυλοκαλλιέργεια στην Καρπασία και πως φέτος τα αμπέλια δεν έδωσαν σχεδόν καθόλου καρπούς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπογράφηκε χθες το πρωτόκολλο της πλήρους συμφωνίας κτηνοτρόφων – «υπουργείου γεωργίας» για το γάλα, τις ζωοτροφές και το κόκκινο κρέας.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Στο μαντρί 11 ΤΛ, στο τραπέζι 60 ΤΛ», αναφέρεται «στην ιστορία του κρέατος από το μαντρί στο τραπέζι» και αναλυτικά στις τιμές όλων των κρεάτων από την αρχική πώληση μέχρι την κατανάλωση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του «υπουργού τουρισμού» για την πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων και τον αριθμό των αεροπορικών επιβατών. Αλλού αναφέρει ότι σε 4 χρόνια καταδικάστηκε γυναίκα οδηγός που προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων τριών στο δυστύχημα που έγινε πέρσι τον Απρίλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα